Preskocit navigáciu

Náčelník generálneho štábu generálporučík Maxim na komplexnom štábnom nácviku


Náčelník generálneho štábu generálporučík Maxim na komplexnom štábnom nácviku

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim sa dnes dopoludnia zúčastnil na informačnom brífingu na analýzu cvičnej úlohy OS SR pre zaistenie bezpečnosti a obrany Slovenskej republiky v rámci komplexného štábneho nácviku, ktorý sa tento týždeň koná na generálnom štábe v Bratislave.

Na informačnom brífingu zúčastnení poskytli ucelený obraz o stave rozpracovanosti cvičnej operácie, jej organizácii, plánovacích horizontoch a prezentovali poznatky získané z detailne rozpracovaných výcvikových úloh.

Generálporučík Maxim poďakoval za poskytnú informácie, súvisiace s nácvikom. „Už ste urobili kus dobrej práce. Môžem povedať, že procesy sú dobre naštartované, vydali ste sa správnou cestou, pokračujte v plánovaní operácií“, povzbudil cvičiacich profesionálov náčelník generálneho štábu Maxim.

Jednotlivé fázy cvičenia sú zamerané na prípravu štábov, síl a predurčených jednotiek, ďalej na krízové/operačné plánovanie a vytvorenie podkladov nevyhnutných pre vykonanie ďalších fáz cvičenia Slovenský štít 2015 (Slovak Shield 2015).


IIIIIIIIIIIIIII

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Mgr. Michal Psota - Dátum: 22.04.2015
Čítanosť: 6490
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share