Preskocit navigáciu

Generál Vojtek sa stal prvým zástupcom prezidenta Zväzu vojakov SR


Generál Vojtek sa stal prvým zástupcom prezidenta Zväzu vojakov SR

V priestoroch Ústrednej vojenskej nemocnice SNP v Ružomberku sa 29. apríla uskutočnilo prvé zasadanie zväzovej rady Zväzu vojakov SR po mimoriadnom sneme. Ten sa konal 26. marca a bol na ňom znovuzvolený za prezidenta Zväzu plukovník v. v. Tomáš Švec.

Zasadanie prijalo Memorandum smerom ku členskej základni (predstavuje ju vyše 2,5 tisíca vojenských dôchodcov, profesionálov i rodinných príslušníkov). Podľa neho práca v orgánoch Zväzu má byť službou pre všetkých členov. Zvolený predseda rady podplukovník v. v. Mojmír Hloch hovorí, že cieľom je okrem iného prehĺbiť demokratický charakter zväzu, posliniť organizačné, právne a finančné postavenie klubov.

V Ružomberku bolo zvolené aj Prezídium Zväzu vojakov SR. Jeho prezident, plukovník v. v. Tomáš Švec pripomína, že úlohou prezídia je skvalitniť pôsobenie zväzu. „Podarilo sa nám v Prezídiu zapojiť do práce profesionálnych vojakov. Získať odborníkov pre jednotlivé oblasti činnosti. Som veľmi rád, že bývalý náčelník GŠ OS SR generálporučík v. v. Peter Vojtek sa stal mojím prvým zástupcom,“ konštatoval s uspokojením plukovník Švec.


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Autor: MO SR - Jozef Žiak , Foto: autor - Dátum: 30.04.2015
Čítanosť: 7355
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share