Preskocit navigáciu

Štátny tajomník M. Koterec si na nábreží Dunaja pripomenul výročie smrti M.R. Štefánika


Štátny tajomník M. Koterec si na nábreží Dunaja pripomenul výročie smrti M.R. Štefánika

Štátny tajomník ministerstva obrany SR Miloš Koterec si dnes, spoločne s náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Milanom Maximom,  pri pamätníku Milana Rastislava Štefánika na nábreží Dunaja v Bratislave pripomenuli 96. výročie jeho tragickej smrti.

Ako povedal Miloš Koterec vo svojom príhovore, Štefánik svojim konaním formoval naše novodobé dejiny, či už ako diplomat, úspešný politik, ale aj vojak. „Jeho charizma, inteligencia, ambície a vytrvalosť mu napokon umožnili, aby sa jeho sen stal skutočnosťou a vďaka jeho nezlomnej snahe mohla vzniknúť Československá republika. Pozdvihol tak slovenský národ a urobil z neho rovnocenný a zároveň rešpektovaný národ v strednej Európe,“ uviedol pri pamätníku M. R. Štefánika štátny tajomník Miloš Koterec.

„Štefánik vďaka svojej osobnosti a pro-európskemu mysleniu už vtedy ďaleko presahoval hranice Slovenska, Československa, či vtedajšieho Rakúsko-Uhorska. Jeho život a dielo sa stali inšpiráciou pre mnohé generácie nasledovníkov,“ dodal Miloš Koterec. Na dnešnej pietnej spomienke sa zúčastnili aj zástupcovia diplomatického zboru.


IIII

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 04.05.2015
Čítanosť: 5153
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share