Preskocit navigáciu

Náčelník generálneho štábu generálporučík Maxim privítal veliteľa Národnej Gardy Indiany generálmajora Umbargera


Náčelník generálneho štábu generálporučík Maxim privítal veliteľa Národnej Gardy Indiany generálmajora Umbargera

Pri príležitosti blížiacich sa osláv 70. výročia víťazstva nad fašizmom a skončenia druhej svetovej vojny v Európe, navštívil Slovenskú republiku veliteľ Národnej Gardy štátu Indiana generálmajor Roy Martin Umbarger.

Na generálnom štábe generálmajora Umbargera privítal náčelník GŠ OS SR generálporučík Milan Maxim. Po úvodnom osobnom rozhovore sa generáli navzájom informovali o aktivitách v rámci spolupráce a vymenili si názory na možnosti spoločného výcviku OS SR a Národnej gardy Indiany. Náčelník generálneho štábu generálporučík Maxim ďalej informoval svojho amerického partnera o aktuálnom vývoji jednej z hlavných aktivít plánovaných na rok 2015 – o medzinárodnom cvičení Slovenský štít 2015 (Slovak Shield 2015).
Na záver stretnutia si generálmajor Umbarger prezrel Sieň cti a slávy a dnešnú návštevu ukončil zápisom do kroniky generálneho štábu.

Súčasťou oficiálneho programu generálmajora Umbargera je účasť na centrálnych oslavách pri príležitosti 70. výročia víťazstva nad fašizmom a skončenia druhej svetovej vojny v Európe, ktoré sa uskutočnia 8. mája v Liptovskom Mikuláši.


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 06.05.2015
Čítanosť: 5343
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share