Preskocit navigáciu

Hlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov amerických


Hlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov amerických

Na základe pozvania veliaceho poddôstojníka Národnej Gardy štátu Indiana, po prvý krát v histórii odcestoval hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Vladimír Beluš, v sprievode veliaceho poddôstojníka zvolenskej Brigády velenia, riadenia a prieskumu štábneho nadrotmajstra Miroslava Dulaja, na pracovnú cestu do Spojených štátov amerických.

Cieľom jeho cesty je stretnutie s veliacim poddôstojníkom Národnej Gardy štátu Indiana Jamesom R. Gordonom, v rámci ktorého partneri prerokujú najmä témy tykajúce sa spolupráce v oblasti vzdelávania a výcviku poddôstojníkov, či spolupráce pri spoločných cvičeniach (ako napríklad Slovak Shield 2015). Partneri sa budú venovať aj ďalším možnostiam využívania kurzov pre OS SR (medzinárodný vojenský vzdelávací program - IMET), výmene skúsenosti z operácii medzinárodného krížového manažmentu a reprezentácii poddôstojníckeho zboru a OS SR.

Počas prvého dňa sa hlavný poddôstojník stretol s veliteľom Národnej Gardy Indiany generálmajorom Royom Martinom Umbargerom, ktorý sa zaujímal hlavne o prebiehajúce zmeny v úprave hodnostnej štruktúry poddôstojníkov a ďalšej možnosti vzdelávania poddôstojníkov v oblasti operačného plánovania. Následne návšteva pokračovala prehliadkou výcvikového zariadenia Fort Benning, ktoré je zamerané hlavne na vzdelávanie poddôstojníkov pechoty a mechanizovaného vojska.

Hlavný poddôstojník si, v sprievode veliaceho poddôstojníka Národnej Gardy Indiany, prezrel vyučovacie priestory, výcvikové zariadenia a rokoval o možnostiach zapojenia inštruktorov Národnej Gardy pri výučbe kariérnych a odborných kurzoch v Prápore výcviku Martin.


Hlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov americkýchHlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov americkýchHlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov americkýchHlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov americkýchHlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov americkýchHlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov americkýchHlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov americkýchHlavný poddôstojník OS SR Vladimír Beluš pracovne odcestoval do Spojených štátov amerických

Autor: OOd NGŠ , Foto: Indiana National Guard Public Affairs - Dátum: 15.05.2015
Čítanosť: 7106
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share