Preskocit navigáciu

Zelená vlna v Kuchyni


Zelená vlna v Kuchyni

V rámci cvičenia Zelená vlna, ktoré je druhou fázou série cvičení Slovak Shield 2015, sa 27.5.2015 u Dopravného krídla Kuchyňa uskutočnil spoločný výcvik protiteroristickej jednotky ministerstva vnútra, vojakov z 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny, vojenských policajtov a chemikov. Cieľom spoločného výcviku bol nácvik zásahu týchto zložiek v prípade narušenia vzdušného priestoru SR neznámym lietadlom, ktoré po nenadviazaní spojenia pri prekročení štátnych hraníc donútili pristáť na letisku Kuchyňa dve stíhačky MIG-29 a to na pokyn veliteľa vzdušných síl.

Spoločného výcviku u dk Kuchyňa sa za Vojenskú políciu zúčastnilo 10 príslušníkov OKM Topoľčany pod vedením kpt. Mgr. Ela Hubača. Statickú ukážku VP počas tohto výcviku zabezpečili 2 príslušníci OVaK.

Cieľom Zelenej vlny je preveriť a zlepšiť schopnosť ozbrojených síl naplánovať a riadiť operácie na riešenie všetkých druhov ohrozenia SR a NATO na strategickej úrovni. Z tohto dôvodu sa cvičenie uskutočnilo za prítomnosti ministra obrany SR, náčelníka GŠ OS SR ako aj ďalších hlavných funkcionárov MO SR a GŠ OS SR.


Zelená vlna v KuchyniZelená vlna v KuchyniZelená vlna v KuchyniZelená vlna v KuchyniZelená vlna v KuchyniZelená vlna v KuchyniZelená vlna v KuchyniZelená vlna v KuchyniZelená vlna v Kuchyni

Autor: VP - Dátum: 27.05.2015
Čítanosť: 10455
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share