Preskocit navigáciu

Ďalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline


Ďalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline

 Žilina 29. mája (TASR) – Na pôde 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline sa v piatok 29. mája 2015 na slávnostnom nástupe rozlúčili s 37 príslušníkmi Ozbrojených síl (OS) SR, ktorí odchádzajú plniť úlohy do operácie Resolute Support v Afganistane.

 Podľa druhého zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR Pavla Macka bude hlavnou úlohou našich vojakov pomáhať afganským ozbrojeným silám. "Pomáhať ich štábom vycvičiť vojská a vypracovať výcvikové programy, poskytovať im poradenstvo z hľadiska budovania štruktúr a inštitúcií afganských bezpečnostných zložiek. Naše zameranie je na špeciálne sily. Je to najzložitejšia, ale pre tento pluk aj najčestnejšia úloha. Špeciálne sily sú špičkou v rámci každých ozbrojených síl a práve tie sú potrebné na vysporiadanie sa s problémami, ktoré Afganistan dnes má," povedal Macko.

 Veliteľ slovenského kontingentu odchádzajúceho do Afganistanu Richard Beniak pripomenul, že od roku 2002 sa v Afganistane vystriedalo približne 3600 slovenských vojakov v rôznych lokalitách. "Spolu to bolo 23 rotácií so 49 partnerskými štátmi sveta. Operácia Resolute Support je charakterom odlišná od predchádzajúcej operácie ISAF. Je to menšia (zhruba 12.000 vojakov) a nebojová operácia. V tejto chvíli sa chcem poďakovať kolegom, ktorí so mnou odchádzajú, za všetko vynaložené úsilie, snahu, trpezlivosť a za všetku vykonanú prácu v prvej fáze prípravy pred nasadením do operácie," uviedol Beniak.


Ďalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IIĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IIĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IIĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IIĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IIIĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IIIĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IIIĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IIIĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IVĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IVĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IVĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline IVĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline VĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline VĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline VĎalší vojaci smerujú do Afganistanu, lúčili sa v Žiline V

Autor: TASR a 5. pšu – kpt. Mário Pažický , Foto: 5. pšu – MK - Dátum: 02.06.2015
Čítanosť: 25307
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share