Preskocit navigáciu

O profesionáloch s profesionálmi


O profesionáloch s profesionálmi

Tak, ako v poslednú májovú sobotu pripravili pre deti Deň ozbrojených zložiek v Bratislave spoločne ministerstvo obrany aj ministerstvo vnútra, podobne spojili sily v piatok 12. júna v Partizánskom pod názvom Deň o profesionáloch s profesionálmi.

„Jednou z atrakcií bol aj 20-metrov vysoko tryskajúci vodný gejzír pozostávajúci z piatich prúdov, ktorý tu mal svoju slovenskú premiéru. Počas horúceho dňa sa deti rovnako vyšantili aj v pol metra vysokom penovom záveji,“ usmial sa náčelník Centra potrubnej dopravy zo Zemianskych Kostolian mjr. Patrik Šantora (na fotografii s predsedom miestneho Klubu M. R. Štefánika Štefanom Ševčíkom). Vojaci sa pochválili aj moderným kombinovaných hasiacim automobilom MAN, ktorý produkoval spomínanú penu určenú na hasenie v podzemí a tuneloch a s ukážkami budovania mobilnej potrubnej prepravy.

Zážitkom bolo tiež varenie vojenského guľášu či beh cez prekážkovú dráhu v ochranných maskách. Na letisku v Malých Bieliciach, na predmestí Partizánskeho, sa deťom predstavili aj príslušníci Policajného zboru SR, mestská polícia, Záchranná zdravotnícka služba, letecká technika z tunajšieho leteckého klubu, miestny Klub M. R. Štefánika a profesionálni aj dobrovoľní hasiči.


IIIIIIIIIIII

Autor: MO SR - Pavol Vitko , Foto: autor a slobodník Ján Marko – OS SR - Dátum: 15.06.2015
Čítanosť: 6284
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share