Preskocit navigáciu

Náčelník generálneho štábu otvoril rokovanie


Náčelník generálneho štábu otvoril rokovanie

Na záver ročného predsedníctva krajín Vyšehradskej štvorky privítal náčelník Generálneho štábu OS SR svojich partnerov 18. júna v Starom Smokovci. Úvodný deň rokovania sa nesie v duchu zhodnotenia ročného predsedníctva Slovenskej republiky v oblasti vojenskej spolupráce.

"Počas môjho predsedníctva sa nám spoločne podarilo sfinalizovať dva strategické dokumenty, ktoré vytvárajú podmienky pre ďalšiu spoluprácu našich ozbrojených síl najmä v oblasti zdieľania spôsobilostí a spoločného výcviku," uviedol generálporučík Milan Maxim. "Súčasné bezpečnostné výzvy nás nútia k čo najužšej regionálnej spolupráci v rámci Severoatlantickej aliancie," dodal.

V ďalších bodoch rokovania budú prejednané otázky týkajúce sa aktuálneho stavu výstavby a následnej certifikácie spoločnej bojovej skupiny EÚ pripravovanej na prvú polovicu roka 2016.

Na rokovanie druhého dňa stretnutia prijal pozvanie aj ukrajinský náčelník Generálneho štábu, ktorý účastníkom predstaví svoj pohľad na oblasť vojenskej spolupráce s ozbrojenými silami krajín V4.

Záver rokovania bude v piatok, okrem iného, venovaný odovzdaniu predsedníctva náčelníkovi Generálneho štábu Armády Českej republiky ceremoniálnym poklepaním predsedníckym kladivkom.


IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Autor: OOd NGŠ - mjr. Štefan Zemanovič , Foto: 5. pšu - kpt. Mário Pažický, 12.mpr - npor. Peter Poldruhák - Dátum: 18.06.2015
Čítanosť: 7063
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share