Preskocit navigáciu

V Afganistane súťažili na podporu rodín obetí a ranených


V Afganistane súťažili na podporu rodín obetí a ranených

 Začiatkom júla (3. 7. 2015) v afganskom kempe, s nadmorskou výškou takmer 1900 m a rannou teplotou približne 30 °C, bola zorganizovaná súťaž v pochode – behu – na 5 km so záťažou 45 kg. Pravdepodobne kombinácia sťažujúcich faktorov sa podpísala pod kolaps dvoch pretekárov. Tí súťaž nedokončili.

 Na podujatí, organizovanom na podporu rodín obetí a ranených v Afganistane, na ktorom pretekalo viac ako tridsať osôb, skončili slováci z 5. pluku špeciálneho určenia na 1., 3., 4. a 6. priečke. Členovia pluku si takto pripomenuli pamiatku spolubojovníkov Paťa a Eda. Na znak úcty mali pripevnené ich fotografie na batohoch a večer na ich počesť zapálili sviečky na pamätníku.


V Afganistane súťažili na podporu rodín obetí a ranených I.V Afganistane súťažili na podporu rodín obetí a ranených I.V Afganistane súťažili na podporu rodín obetí a ranených I.V Afganistane súťažili na podporu rodín obetí a ranených I.V Afganistane súťažili na podporu rodín obetí a ranených II.V Afganistane súťažili na podporu rodín obetí a ranených II.V Afganistane súťažili na podporu rodín obetí a ranených II.

Autor: 5. pšu – kpt. Mário Pažický , Foto: 5. pšu – SOAT - Dátum: 17.07.2015
Čítanosť: 23917
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share