Preskocit navigáciu

Americkí kadeti navštívili 5. pluk špeciálneho určenia


Americkí kadeti navštívili 5. pluk špeciálneho určenia

 Tretí júlový týždeň (2015) hostil žilinský 5. pluk špeciálneho určenia kadetov americkej armády. Dovedna dvadsaťsedem adeptov vojenskej služby z dvadsiatich dvoch štátov Ameriky absolvuje v letných mesiacoch najrôznejšie tréningy a kurzy v krajinách spojencov.

 K jedným z cieľov takýchto pobytov patrí spoznanie a priblíženie sa kultúre a mentalite obyvateľov tej ktorej krajiny.

 Veliteľ „slovenskej“ skupiny kadetov podplukovník Casey Randall, ktorý sa zo svojej osemnásťročnej vojenskej kariéry rok venuje kadetom na Texas Christian University vo Fort Worth v úlohe profesora vojenskej vedy uviedol, že kým je on so svojimi zverencami na Slovensku, podobná skupina je na návšteve Poľska.

 Americkí kadeti strávia na Slovensku spolu tri týždne. Na výber mali niekoľko vojenských útvarov. Prvý týždeň naberali skúsenosti so žilinskými špeciálmi, nasledovať budú útvary rožňavskej posádky a Centrum výcviku v Lešti.

 Podľa slov plukovníka Randalla zážitky na domovskej základni členov 5. pluku špeciálneho určenia i mimo základne v sprievode inštruktorov pluku predčili všetky očakávania, s ktorými pricestovali.


Americkí kadeti navštívili 5. pluk špeciálneho určenia I.Americkí kadeti navštívili 5. pluk špeciálneho určenia I.Americkí kadeti navštívili 5. pluk špeciálneho určenia I.Americkí kadeti navštívili 5. pluk špeciálneho určenia I.Americkí kadeti navštívili 5. pluk špeciálneho určenia II.Americkí kadeti navštívili 5. pluk špeciálneho určenia II.Americkí kadeti navštívili 5. pluk špeciálneho určenia II.

Autor: 5. pšu - kpt. Mário Pažický , Foto: US Army a 5. pšu - Dátum: 23.07.2015
Čítanosť: 25039
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share