Preskocit navigáciu

Veliteľ Spoločného veliteľstva síl NATO na návšteve v Bratislave


Veliteľ Spoločného veliteľstva síl NATO na návšteve v Bratislave

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim dnes 12. augusta na pôde Ministerstva obrany a Generálneho štábu OS SR privítal veliteľa Spoločného veliteľstva síl NATO v Brunssume (Allied Joint Force Command Brunssum – AJFC BS) v Holandsku generála Hans-Lothar Domröseho.

Generálporučík Maxim v úvode stretnutia s veliteľom Domröseom vyjadril svoju radosť z osobného stretnutia, jeden rok od poslednej návštevy veliteľa AJFC v Bratislave. V rámci spoločného rokovania sa partneri, okrem nadchádzajúceho cvičenia Slovenský štít 2015, venovali koordinácii činnosti a úzkemu prepojeniu výcviku OS SR a NATO. Ďalej generáli prediskutovali výhľad pôsobenia OS SR v štruktúrach AJFC NATO BS s dôrazom na Mnohonárodné veliteľstvo Severovýchod, Štetín.

Podľa slov generálporučíka Maxima OS SR považujú spoluprácu s AJFC NATO v Brunssume za efektívnu, prínosnú a pre OS SR veľmi dôležitú. V rámci veliteľskej štruktúry, ako aj štruktúry síl NATO, má OS SR najpočetnejšie vojenské zastúpenie práve v AJFC Brunssum. V súčasnej dobe tam slúži 11 príslušníkov OS SR.


IIIIII

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 12.08.2015
Čítanosť: 6489
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share