Preskocit navigáciu

Stretnutie náčelníka GŠ Maxima s vedením Zväzu vojakov SR


Stretnutie náčelníka GŠ Maxima s vedením Zväzu vojakov SR

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim sa minulý týždeň stretol s prezidentom Zväzu vojakov Slovenskej republiky Ing. Tomášom Švecom. Stretnutia sa zúčastnili aj 1. viceprezident generálporučík v.z. Ing. Peter Vojtek, 2. viceprezident plukovník v.v. Ing. Ján Paulech a tajomník zväzu podplukovník v.v. PSDr. Peter Zelizňák.

Prezident zväzu Ing. Švec informoval náčelníka generálneho štábu o aktuálnom dianí, činnosti a zmenách v rámci klubu. Zároveň sa prítomní zaujímali o dianie v ozbrojených silách. V rámci spoločného rozhovoru, okrem iného, diskutovali aj o návrhu nového zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov OS SR, ktorý je v súčasnosti predmetom rokovania výborov NR SR.

V rámci tradície športových podujatí v OS SR zároveň prezident zväzu pozval náčelníka GŠ OS SR generálporučíka Milana Maxima na jubilejný dvadsiaty ročník medzinárodného vojenského výstupu na Kriváň, ktorý sa uskutoční 22. augusta 2015 vo Vysokých Tatrách. Cieľom podujatia je prezentovať športovú činnosť OS SR a Zväz vojakov SR, rozvíjať vzťahy s vojenskými zväzmi V4 a s členskými organizáciami EUROMILu.


II

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOD NGŠ - Dátum: 17.08.2015
Čítanosť: 6560
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share