Preskocit navigáciu

Náčelník GŠ generálporučík Milan Maxim predstavil návrh nového zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov


Náčelník GŠ generálporučík Milan Maxim predstavil návrh nového zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim a ním poverení zástupcovia generálneho štábu, spoločne s generálnou riaditeľkou Sekcie ľudských zdrojov MO SR JUDr. Eleonórou Kišovou, pracovníkmi Úradu legislatívy a práva MO SR a príslušníkmi Odboru Personálneho manažmentu štábu pre podporu operácii GŠ tento týždeň ukončili návštevu útvarov OS SR. Hlavným cieľom ich návštevy vo vybraných posádkových mestách bolo pripomenúť a vysvetliť profesionálnym vojakom ako bol návrh nového zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov ozbrojených síl Slovenskej republiky a o zmene a doplnení niektorých zákonov pripravený a oboznámiť ich s vybranými ustanoveniami uvedeného zákona.

Okrem opätovného oboznámenia účastníkov zhromaždení s jednotlivými ustanoveniami návrhu zákona náčelník generálneho štábu generálporučík Maxim informoval o najvýraznejšej pozitívnej zmene vo všeobecnosti, teda o zjednodušení procesov v oblasti personálneho manažmentu. Manažovanie vojenského personálu sa tak stane pružnejším a prehľadnejším. Podľa slov náčelníka GŠ sa v oblasti finančných náležitostí podarilo zachovať napríklad príspevok na bývanie ako tzv. stabilizačný príspevok, v súvislosti so zavedením stálej štátnej služby upraviť hodnostné platy profesionálnych vojakov, bude však zrušený príspevok za vyvedenie vojsk. Navrhované zmeny, ktoré prináša nový návrh zákona, majú takisto vytvoriť lepšie podmienky pre stabilizáciu personálu. Upraviť, oproti pôvodnému návrhu predloženému v Národnej rade SR, sa majú aj podmienky na výkon služby profesionálnych vojakov, najmä v oblasti disciplíny alebo pri návšteve rodiny.

Zámyslom náčelníka GŠ Milana Maxima a členov delegácie bolo informovať a zodpovedať otázky a nejasnosti príslušníkov OS SR týkajúce sa návrhu nového zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov, ktorý je v súčasnosti predmetom rokovania výborov Národnej rady Slovenskej republiky. Delegácia navštívila profesionálnych vojakov v siedmich posádkových mestách - Michalovce, Prešov, Bratislava, Zvolen, Martin, Trenčín a Nitra a na stretnutiach sa zúčastnilo viac ako 1200 príslušníkov OS SR. Náčelník GŠ generálporučík Milan Maxim verí, že títo účastníci besied budú správne interpretovať zákon svojim kolegom tak, aby nevznikali nepresnosti vyplývajúce z jeho neznalosti.


IIIIII

Autor: OOd NGŠ , Foto: útvary OS SR - Dátum: 21.08.2015
Čítanosť: 8399
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share