Preskocit navigáciu

Vážení príslušníci ozbrojených síl Slovenskej republiky,


Vážení príslušníci ozbrojených síl Slovenskej republiky,

s príchodom mesiaca september zabehaný pomalší rytmus prázdnin a dovoleniek vystrieda oveľa ráznejšie pracovné tempo. Verím, že všetci v zdraví, oddýchnutí a plní energie znova naskočíme do plnenia svojich každodenných pracovných povinností, pretože záver mesiaca august a najmä mesiac september budú náročné. Čaká nás obdobie, kedy v krátkom čase musíme splniť množstvo úloh a zabezpečiť množstvo aktivít. Pred nami sú oslavy pri príležitosti 71. výročia Slovenského národného povstania - najdôležitejšieho historického míľnika v našich národných dejinách. Záver augusta bude patriť už tradične sviatku všetkých fanúšikov a nadšencov letectva a leteckej techniky - Medzinárodným leteckým dňom SIAF 2015. Vôbec po prvýkrát v histórii OS SR vykonáme bojové streľby systémov S-300 v Bulharsku. V úvode septembra to bude najrozsiahlejšie medzinárodné cvičenie v novodobej histórii ozbrojených síl - dlhodobo plánované cvičenie Slovenský štít 2015 (Slovak Shield 2015), ktoré vyvrcholí svojou štvrtou fázou v dobe od 14. do 25. septembra 2015. Okrem toho 22. septembra oslávime Deň ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktorý si pripomíname vo všetkých vojenských posádkach na Slovensku na počesť víťazného bojového úspechu slovenských dobrovoľníkov v roku 1848 v Brezovej pod Bradlom. Samozrejme, okrem všetkých týchto aktivít, nepretržite plníme operačné úlohy súvisiace so zabezpečením každodenného života v OS SR. Všetko sú to významné a organizačne náročné aktivity a podujatia, vyžadujúce si naše maximálne nasadenie a disciplínu.

Dôležité je tiež pripomenúť, že väčšinu spomenutých úloh budeme plniť pred očami verejnosti a významných hostí z domova aj zo zahraničia. Majte tiež na zreteli, že aj keď sa snažíme vytvoriť čo najreálnejšie výcvikové (bojové) podmienky, predsa len úlohy budeme plniť v mieri a s cieľom, čo najmenej narušiť mierový život občanov Slovenskej republiky.

Som presvedčený, že my všetci v ozbrojených silách spojíme naše úsilie, aby sme doterajšie skúseností zúročili a spolu s maximálnym nasadením a profesionálnym prístupom splníme všetky úlohy a stanovené ciele. Sústreďme sa na ne tak, aby sme dosiahli želané výsledky a vytýčené ambície. K tomu Vám prajem veľa fyzických síl, energie a odhodlania. Zároveň sa teším na osobné stretnutia s Vami počas plnenia uvedených aktivít.



Autor: Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan MAXIM - Dátum: 21.08.2015
Čítanosť: 6147
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share