Preskocit navigáciu

Náčelník generálneho štábu sa v tureckom Istanbule zúčastnil na Konferencii Vojenského výboru NATO


Náčelník generálneho štábu sa v tureckom Istanbule zúčastnil na Konferencii Vojenského výboru NATO

V dňoch 11. až 13. septembra 2015 sa generálporučík Milan Maxim zúčastnil na pravidelnej každoročnej Konferencii Vojenského výboru NATO, ktorú v tomto roku hostil turecký Istanbul.

Ťažiskovou témou konferencie bola pripravenosť Aliancie na nové bezpečnostné výzvy, ktoré vyplývajú z dynamicky sa meniaceho bezpečnostného prostredia. Náčelníci generálnych štábov členských krajín NATO prediskutovali konkrétne úlohy v rámci implementácie Akčného plánu pripravenosti (RAP) v nadväznosti na blížiaci sa samit NATO vo Varšave. Taktiež sa venovali aj vojenským aspektom dlhodobej adaptácie Aliancie.

V súvislosti s prebiehajúcimi operáciami NATO si náčelníci generálnych štábov vymenili názory na bezpečnostnú situáciu v oblasti Západného Balkánu a v Afganistane a prerokovali budúcu úlohu Aliancie po plánovanom ukončení misie Resolute Support.

Na záver konferencie náčelníci generálnych štábov zvolili nového generálneho riaditeľa Medzinárodného vojenského štábu NATO, ktorým sa od budúceho leta stane generálporučík Jan BROEKS z Holandska.


I

Autor: OOd NGŠ , Foto: www.nato.int - Dátum: 14.09.2015
Čítanosť: 5804
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share