Preskocit navigáciu

Generálporučík Maxim na pracovnej ceste v USA


Generálporučík Maxim na pracovnej ceste v USA Náčelník Generálneho štábu OS SR spolu s delegáciou navštívil v tomto týždni aliančné veliteľstvo pre transformáciu (ACT) v Norfolku.
Generál Maxim sa na pozvanie veliteľa ACT, generála Palomerosa, zúčastní slávnostnej výmeny veliteľa.
Na úvod sa stretol s príslušníkmi Národného styčného tímu OS SR pri veliteľstve ACT. Vedúci tímu podplukovník Peter Brauner informoval generála Maxima o štruktúre, úlohách a činnosti tímu ako aj veliteľstva.
Následne generála Maxima prijal generál Palomeros. Obaja funkcionári si vymenili informácie o aktuálnych iniciatívach ACT NATO. Na záver stretnutia udelil generál Maxim generálovi Palomerosovi medailu za osobný prínos pri rozvíjaní vzťahov medzi ACT NATO a ozbrojenými silami SR. Generál Maxim sa zúčastnil recepcie usporiadanej vo večerných hodinách na počesť ukončenia pôsobenia generála Palomerosa vo funkcii velitela ACT, pred ktorou bude podpísane Memorandum o porozumení "Counter Intelligence" v Polsku, ktoru podpiše minister obrany SR.

Generálporučík Maxim na pracovnej ceste v USAGenerálporučík Maxim na pracovnej ceste v USAGenerálporučík Maxim na pracovnej ceste v USA2Generálporučík Maxim na pracovnej ceste v USA2Generálporučík Maxim na pracovnej ceste v USA2Generálporučík Maxim na pracovnej ceste v USA2

Autor: NOOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 30.09.2015
Čítanosť: 6301
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share