Preskocit navigáciu

Zástupca veliteľa 4.divízie pozemných síl USA v Európe 4. ID v Bratislave


Zástupca veliteľa 4.divízie pozemných síl USA v Európe 4. ID v Bratislave Generálmajor Pavel Macko prijal 14. októbra 2015 v priestoroch Generálneho štábu OS SR brigádneho generála Timothyho Daughertyho, zástupcu veliteľa 4.divízie pozemných síl USA v Európe (EUCOM/USAREUR).
Počas stretnutia si obe delegácie vymenili poznatky a získané skúsenosti z nedávneho cvičenia Slovak Shield 2015, v rámci ktorého sa uskutočnil prejazd kolóny americkej vojenskej techniky cez Slovensko pod názvom Dragoon Crossing, ktoré bolo zároveň súčasťou operácie Atlantic Resolve. Ďalšími témami rokovania bola možnosť účasťi amerických jednotiek na vojenských cvičeniach v Slovenskej republike, ako aj zámer spolupráce najmä predovšetkým v oblasti výcviku v budúcnosti a prípadnej účasti príslušníkov ozbrojených síl USA na cvičení Slovak Shield v roku 2016. Zároveň prebehla diskusia o prijatých opatreniach v rámci OS SR na základe prijatého akčného plánu pripravenosti v rámci NATO.
Obaja generáli vyjadrili spokojnosť s priebehom spoločných aktivít a zároveň sa zhodli na potrebe zintenzívnenia vzájomnej spolupráce. Spoločné cvičenia umožňujú zlepšenie interoperability najmä vo svetle súčasnej bezpečnostnej situácie v stredoeurópskom regióne.

Zástupca veliteľa 4.divízie pozemných síl USA v Európe 4. ID v BratislaveZástupca veliteľa 4.divízie pozemných síl USA v Európe 4. ID v BratislaveZástupca veliteľa 4.divízie pozemných síl USA v Európe 4. ID v BratislaveZástupca veliteľa 4.divízie pozemných síl USA v Európe 4. ID v Bratislave

Autor: OOd NGŠ OS SR , Foto: autor - Dátum: 15.10.2015
Čítanosť: 5360
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share