Preskocit navigáciu

Pamiatka zosnulých pri pamätníku zmierenia


Pamiatka zosnulých pri pamätníku zmierenia

Druhý novembrový deň je venovaný pripomenutiu si tých, ktorí nás opustili. Symbolicky v tento deň velenie ozbrojených síl na čele s náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Milanom Maximom zapálilo sviečky pri pamätníku zmierenia na dvore Kutuzovových kasární, sídle generálneho štábu. Pamätník obsahuje urny so symbolickými prsťami zeme z bojísk kde slovenský vojaci položili svoje životy.
Ako vo svojom príhovore pripomenul generálporučík Maxim, "Tichú spomienku venujme však aj všetkým vojakom, ktorí položili svoje životy v súvislosti s výkonom svojho povolania na Slovensku počas viac 20-ročnej histórie našich ozbrojených síl."
Záver pietnej spomienky sa odohral v sieni slávy ozbrojených síl, ktorá okrem reprezentačných účelov slúži, aj ako miesto vyjadrenia symbolického posledného zbohom profesionálnym vojakom, ktorí zahynuli pri plnení služobných povinností, o čom sme sa opäť presvedčili 28. júla tohto roku.
"Na záver mi dovoľte vysloviť nádej, aby sme v nasledujúcom roku nemuseli do zoznamu pripísať ďalšie mená, aby ďalšie rodiny nezostali bez manželov, otcov, bratov, či synov, ako aj našich kolegov," uviedol na záver generálporučík Maxim.


Pamiatka zosnulých pri pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri pamätníku zmiereniaPamiatka zosnulých pri pamätníku zmierenia2Pamiatka zosnulých pri pamätníku zmierenia2

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 02.11.2015
Čítanosť: 4913
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share