Preskocit navigáciu

Generálporučík Webb na Slovensku


Generálporučík Webb na Slovensku

Na pozvanie generálporučíka Maxima navštívil Slovenskú republiku generálporučík Marshall Bradley Webb, veliteľ Veliteľstva NATO pre špeciálne operácie 10 a 11. novembra 2015 Slovenskú republiku.
Na úvod návštevy prijal generálporučíka Webba náčelník Generálneho štábu a následne štátny tajomník ministerstva obrany. Po úvodných prijatiach generálporučík Webb s delegáciou rokoval na generálnom štábe, kde bol oboznámený so štruktúrou OS SR a jej spôsobilosťami najmä so zameraním na špeciálne sily, ktoré na Slovensku reprezentuje 5. pluk špeciálneho určenia v Žiline.
„Myslím, že naše vzťahy sú vynikajúce. Spolupracujeme v Afganistane, ale aj na rôznych iných úrovniach,“ uviedol generálporučík Marshall Bradley Webb, ktorý sa osobne spolu s ďalšími príslušníkmi z Veliteľstva síl pre špeciálne operácie NATO zúčastní na certifikačnom cvičení Salamander 2015. Počas cvičenia predvedú príslušníci žilinského 5. pluku špeciálneho určenia všetky svoje spôsobilosti podľa štandardov NATO. Generálporučík Webb pri tejto príležitosti ocenil vynikajúcu povesť Centra výcviku Lešť, v ktorom sa certifikačné cvičenie bude konať.


Generálporučík Webb na SlovenskuGenerálporučík Webb na SlovenskuGenerálporučík Webb na Slovensku

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 10.11.2015
Čítanosť: 5598
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share