Preskocit navigáciu

Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie


Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie

Na pozvanie Náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky navštívil v utorok a stredu veliteľ Spojeneckého veliteľstva pre transformáciu Slovenskú republiku.
Počas rokovania v priestoroch generálneho štábu sa generál Denis Mercier a generálporučík Milan Maxim zhodli na potrebe transformácie NATO, na základe poznatkov zo súčasných bezpečnostných hrozieb na hraniciach aliancie. Medzi prerokované témy patril slovenský príspevok do konceptu Smart Defence, ako aj úspešná certifikácia Centra výnimočnosti pre oblasť EOD, sídliace v Trenčíne, ktoré je v priamej podriadenosti generála Merciera.
Viem že Slovenská republika a jej ozbrojené sily, ako štát bývalého východného bloku, prešli zložitým procesom transformácie do súčasnej podoby, kedy sú platným členom aliancie. O to viac si cením, že si svoje záväzky, nie len v operáciách, plnia na vynikajúcej úrovni,“ uviedol počas rokovania generál Mercier.
Medzi nové výzvy transformačného procesu patrí aj zriadenie styčných a integračných tímov v 8 krajinách aliancie ako aj vytvorenie síl veľmi rýchlej reakcie.
Som rád, že si generál Mercier vybral Slovenskú republiku ako prvý členský štát aliancie, ktorý navštívil po svojom uvedení do funkcie,“ povedal generálporučík Maxim
Počas návštevy generála Merciera prijal aj predseda NR SR Peter Pellegrini, podpredseda výboru pre obranu a bezpečnosť NR SR Peter Šuc. Po rokovania v NR SR prijal generála Merciera štátny tajomník MZV a EZ Igor Slobodník.
Po skončení návštevy generál Mercier s delegáciou odcestoval do Bruselu.


Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancieGenerál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancieGenerál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancieGenerál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancieGenerál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie2Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie2Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie2Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie2Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie3Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie3Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie3Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie3Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie4Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie4Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie4Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie4Generál Denis Mercier: Slovenské ozbrojené sily sú platným členom aliancie5

Autor: OOd NGŠ , Foto: Ivan Kelement - MO SR - Dátum: 11.11.2015
Čítanosť: 5614
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share