Preskocit navigáciu

Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze


Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze

Náčelník generálneho štábu Armády Srbskej republiky generál Ljubiša Diković navštívil, na pozvanie generálporučíka Milana Maxima Slovenskú republiku.
Na úvod návštevy prijal generála Dikovića štátny tajomník ministerstva obrany. Následne rokovali delegácie oboch generálnych štábov o aktuálnych bezpečnostných výzvach a spolupráci oboch ozbrojených síl. Zároveň bola generálovi Dikovićovi predstavená štruktúra a spôsobilosti OS SR. 
"V súčasnosti čelíme rovnakej kríze spôsobenej utečeneckou vlnou, vidím že náš pohľad na jej riešenie je veľmi podobný," uviedol generál Diković. Počas návštevy generál s delegáciou zavítal do trenčianskeho Centra výnimočnosti pre oblasť EOD. Srbská strana prejavila záujem o rozvoj spolupráce aj v tejto oblasti, nakoľko Slovenská republika je vedúcou krajinou NATO pre riešenie tejto problematiky.
"Spolupráca so Srbskými ozbrojenými silami má svoju tradíciu a aj preto som rád, že generál Diković prijal moje pozvanie a navštívil Slovensko," povedal generálporučík Maxim. Slovenskí a Srbskí vojaci pôsobia bok po boku v misii OSN na Cypre. 
Po skončení návštevy generál Diković s delegáciou odcestuje do Srbska.


Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze 2Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze 2Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze 2Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze 2Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze 3Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze 3Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze 3Generál Diković: Čelíme rovnakej kríze 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 13.11.2015
Čítanosť: 5712
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share