Preskocit navigáciu

Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE


Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE

Náčelník Generálneho štábu OS SR navštívil 22. a 23. novembra slovenských vojakov pôsobiacich v operácii ACTIVE FENCE v Turecku.
Generálporučík Maxim navštívil priestory nasadenia príslušníkov 4 rotácie jednotky DCM C, ktorá zabezpečuje spojenie pre španielsku batériu protiraketového systému Patriot. Počas návštevy, veliteľ batérie vyzdvihol profesionalitu a odbornú pripravenosť 8 slovenských vojakov. „Bez ich zásadnej úlohy by sme nedokázali splniť úlohu,“ uviedol podplukovník Castilla, „som rád že tu spolu tvoríme jeden medzinárodný tím.“
V priebehu pracovnej cesty generálporučíka Maxima prijal veliteľ 10. tankovacej základne tureckých vzdušných síl brigádny generál Van ako aj veliteľ amerických jednotiek na základni Incirlik, plukovník Walker. Obaja zhodne potvrdili vysokú profesionalitu slovenských vojakov pôsobiacich na základni.
Počas pracovnej cesty sa aj Hlavný poddôstojník OS SR šbnrtm. Beluš stretol so svojimi proťajškami. Počas stretnutia prerokovali možnosti ďalšej spolupráce v oblasti výcviku poddôstojníckeho zboru.
Slovenský vojaci z ružomberskej jednotky DCM C pôsobia v operácii ACTIVE FENCE už v štvrtej rotácii od roku 2013. Nasadená jednotka zabezpečuje nepretržitú činnosť komunikačných a informačných systémov pre batériu protiraketového systému Patriot. V súčasnosti sa jedná o batériu Španielskych ozbrojených síl, ktoré v priestore mesta Adana nahradili holandský systém. Operácia ACTIVE FENCE bola v priestore juhovýchodného Turecka aktivovaná na požiadavku Turecka s cieľom zabezpečiť obranu centier proti balistickým strelám krátkeho dosahu odpaľovaným z územia Sýrie.
Na záver pracovnej cesty generálporučík Maxim poďakoval slovenským vojakom a vzhľadom k blížiacim sa vianočným sviatkom im odovzdal darčeky, ktoré im pripomenú domov. „Na záver Vám dávam rozkaz aby ste sa po splnení vrátili do vlasti v poriadku,“ povedal generálporučík Maxim.


Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCEGenerálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCEGenerálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCEGenerálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCEGenerálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE2Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE2Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE2Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE2Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE3Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE3Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE3Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE3Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE4Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE4Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE5Generálporučík Maxim navštívil slovenských vojakov v operácii ACTIVE FENCE5

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 24.11.2015
Čítanosť: 5998
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share