Preskocit navigáciu

Noví generáli slovenských ozbrojených síl


Noví generáli slovenských ozbrojených síl

Prezident Slovenskej republiky, dnes v priestoroch prezidentského paláca, vymenoval troch nových generálov Ozbrojených síl SR a jedného povýšil do najvyššej vojenskej hodnosti generál.
Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Milan Maxim bol povýšený do vojenskej hodnosti generál. Zástupca veliteľa pozemných síl OS SR plukovník Ľubomír Gacko a velitelia mechanizovaných brigád plukovníci Vladimír Kubáň a Martin Stoklasa boli vymenovaní do prvých generálskych hodností, brigádny generál.
„Menovanie do prvých generálskych hodností, ale aj povýšenie do najvyššej generálskej hodnosti vnímame ako ocenenie doterajšej práce nielen nás, ktorým sa dostalo tej cti tu dnes stáť, ale je to tiež vyjadrenie poďakovania našim podriadeným, ktorí svojou profesionálnou tímovou prácou plnia každodenné úlohy pri zabezpečovaní obrany a bezpečnosti našej krajiny,“ uviedol generál Maxim počas slávnostného ceremoniálu.
Omladzovanie zboru generálov spolu s postupnou modernizáciou ozbrojených síl sú krokmi, ktorými reagujú ozbrojené sily na vývoj globálnej bezpečnostnej situácie. Novovymenovaní generáli doplnia celkové stavy generálov ozbrojených síl na plánovanú úroveň a svojimi skúsenosťami prispejú k ďalšiemu rozvoju zverených jednotiek a zväzkov ozbrojených síl.


Nový generáli Slovenských ozbrojených sílNový generáli Slovenských ozbrojených sílNový generáli Slovenských ozbrojených sílNový generáli Slovenských ozbrojených sílNový generáli Slovenských ozbrojených síl2Nový generáli Slovenských ozbrojených síl2Nový generáli Slovenských ozbrojených síl2

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 26.11.2015
Čítanosť: 8820
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share