Preskocit navigáciu

V Kuchyni je rušno aj koncom roka


V Kuchyni je rušno aj koncom roka

Poslaním dopravného krídla generála M. R. Štefánika Kuchyňa je zabezpečenie taktickej leteckej prepravy osôb, materiálu a výzbroje, výpomoc v plnení úloh leteckej pozemnej pátracej služby a plnenie úloh pozemnej pátracej záchrannej služby. Dopravné krídlo spomínané úlohy v súčasnosti plní najmä s rôznymi typmi malého dopravného lietadla L-410. Medzi nimi sú aj dva kusy najmodernejšej verzie L-410 UVP E20 a ďalej stredným dopravným lietadlom Antonov AN – 26.
Podľa zástupcu veliteľa dopravnej letky kapitána Jozefa Dunaja, ktorý má nalietaných vyše 2 200 hodín na rôznych typoch lietadiel, letecký výcvik neustáva ani v posledný mesiac roka 2015. Príslušníci letky plnia v prospech ozbrojených síl mnohé úlohy. Nedávno to okrem iného bola aj preprava náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Milana Maxima na najväčšie cvičenie NATO posledných rokov do Španielska Trident Juncture 2015. Spomínanú cestu zabezpečila posádka lietadla An-26. V predsviatočnom období príslušníkov dopravnej letky čaká ešte plnenie niekoľkých prepravných úloh. Okrem iného aj zabezpečenie cesty najvyšších predstaviteľov OS SR na Balkán, za našimi vojakmi pôsobiacimi v operácii ALTHEA v Bosne a Hercegovine.
Kapitán Dunaj spokojne konštatuje, že všetky úlohy tohto výcvikového roka sa im darilo plniť vďaka skúseným príslušníkom letky. Veď medzi pilotmi majú väčšinu pilotov 1. triedy. Preto podľa neho si pochvalu zaslúžia kapitáni lietadla nadporučíci Stanislav Štovka, Gabriel Ťáhla, druhí piloti nadporučíci Juraj Hermanovský a Milan Kukliš, či palubní technici podpráporčík Miroslav Tomko a rotný Andrej Málek. Ale aj príslušníci pozemného technického personálu.


V Kuchyni je rušno aj koncom rokaV Kuchyni je rušno aj koncom rokaV Kuchyni je rušno aj koncom rokaV Kuchyni je rušno aj koncom rokaV Kuchyni je rušno aj koncom roka2V Kuchyni je rušno aj koncom roka2V Kuchyni je rušno aj koncom roka2V Kuchyni je rušno aj koncom roka2V Kuchyni je rušno aj koncom roka3V Kuchyni je rušno aj koncom roka3V Kuchyni je rušno aj koncom roka3V Kuchyni je rušno aj koncom roka3V Kuchyni je rušno aj koncom roka4V Kuchyni je rušno aj koncom roka4V Kuchyni je rušno aj koncom roka4V Kuchyni je rušno aj koncom roka4V Kuchyni je rušno aj koncom roka5V Kuchyni je rušno aj koncom roka5V Kuchyni je rušno aj koncom roka5V Kuchyni je rušno aj koncom roka5V Kuchyni je rušno aj koncom roka6V Kuchyni je rušno aj koncom roka6V Kuchyni je rušno aj koncom roka6

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: autor - Dátum: 07.12.2015
Čítanosť: 6849
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share