Preskocit navigáciu

Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR


Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR

O najlepšom poddôstojníkovi pre tento rok je rozhodnuté. Komisia pod vedením hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša na svojom zasadaní 9. decembra v priestoroch veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene po náročnom výbere z piatich kandidátov, rozhodla o udelení ocenenia „Najlepší poddôstojník OS SR vo výcvikovom roku 2015“. Stal sa ním rotný Ľudovít Vereš z útvaru Čestnej stráže prezidenta SR.
„Ocenenie Najlepší poddôstojník výcvikového roka, na základe presne stanovených kritérií, nie je len formou zhodnotenia individuálneho prístupu jednotlivca za prínos k budovaniu profesionálnych síl, ale svojou povahou, aj pevnou súčasťou programov profesionálneho rozvoja mužstva a poddôstojníkov. Som rád, že ocenenie si získava čoraz väčšiu prestíž v poddôstojníckom zbore i medzi veliteľmi. Veď vo Zvolene sa zišli aj zástupcovia Čestnej stráže prezidenta SR. Ocenenie si teda získalo meno v rámci celého rezortu obrany,“ konštatoval hlavný poddôstojník OS SR.
Podľa jeho slov je konkurencia pri výbere najlepšieho poddôstojníka z roka na rok väčšia a celkovo rastie profesionálna pripravenosť poddôstojníkov. Rotný Ľudovít Vereš z Čestnej stráže prezidenta SR má niekoľkonásobné skúsenosti z pôsobenia v mierových silách OSN na Cypre (UNFICYP). Úspešne absolvoval základný kurz pre poddôstojníkov (Seargeant Course) Námornej pechoty vo Virgínii v USA. Zvíťazil pred svojimi kolegami z iných druhov síl, ktorí sa taktiež môžu pochváliť mnohými úspechmi pri plnení úloh vo svojich útvaroch, ale aj v rámci operácii medzinárodného krízového manažmentu. V poslednom období najmä v operácii ISAF v Afganistane.
Medzi nimi bol napríklad rotmajster inštruktor-zdravotník výsadkár z 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny, veliaci poddôstojník roty rádiolokačného prieskumu Ožďany nadrotmajster Rastislav Skubeň, veliteľ družstva Čestnej stráže OS SR rotný Ivan Móča či veliteľ dela – samohybnej kanónovej húfnice Zuzana samohybného delostreleckého oddielu Michalovce rotný Marián Magnus.
Najlepší poddôstojník OS SR vo výcvikovom roku 2015 rotný Ľudovit Vereš sa na výbere ocitol už druhý raz. Tentoraz uspel. Veliaci poddôstojník Čestnej stráže prezidenta SR štábny nadrotmajster Ján Štefan prezrádza, že rotný Vereš okrem výborného plnenia výcvikových a reprezentačných úloh robí dobré meno ozbrojeným silám aj ako kapitán slovenskej reprezentácie v rugby, je aktívny dobrovoľný darca krvi, pomáha klientom ústavu sociálnych služieb.


Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SRNajlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SRNajlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SRNajlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SRNajlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 2Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 2Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 2Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 2Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 3Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 3Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 3Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 3Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 4Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 4Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 4Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR 4Najlepší poddôstojník je z Čestnej stráže prezidenta SR

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: autor - Dátum: 10.12.2015
Čítanosť: 6314
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share