Preskocit navigáciu

Predvianočné duchovné stretnutie farníkov vojenskej farnosti sv. Juraja v Bratislave


Predvianočné duchovné stretnutie farníkov vojenskej farnosti sv. Juraja v Bratislave

Pri príležitosti blížiacich sa Vianočných sviatkov, z iniciatívy generálneho vikára Ordinariátu a zároveň správcu vojenskej farnosti sv. Juraja pri Ministerstve obrany a Generálnom štábe Ozbrojených síl Slovenskej republiky plukovníka Mons. Františka Počureka, sa 15. decembra 2015 v poobedňajších hodinách konalo tradičné predvianočné duchovné stretnutie vyše 50 farníkov tejto farnosti.
Slávnostnú svätú omšu celebroval provinciál Slovenskej provincie misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul páter ThDr. Jaroslav Jaššo, CM, PhD a ďalší traja vojenskí a policajní kapláni. S duchovným slovom sa s prítomnými veriacimi podelil plukovník Mons. František Počurek. Vo svojom príhovore generálny vikár pripomenul začínajúci jubilejný rok Božieho milosrdenstva, povzbudil všetkých ku konaniu skutkov telesného a duchovného milosrdenstva a ozrejmil ich význam v perspektíve večnosti pre každého človeka - toho, kto milosrdenstvo preukazuje i prijíma.
Za velenie Ozbrojených síl sa duchovného stretnutia zúčastnil 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Pavel Macko.
Predvianočné stretnutie farníkov z vojenskej farnosti sv. Juraja po svätej omši pokračovalo slávnostným agapé pri kapustnici a bratskom spoločenskom posedení na klube MO SR.


Predvianočné duchovné stretnutie farníkov vojenskej farnosti sv. Juraja v BratislavePredvianočné duchovné stretnutie farníkov vojenskej farnosti sv. Juraja v BratislavePredvianočné duchovné stretnutie farníkov vojenskej farnosti sv. Juraja v BratislavePredvianočné duchovné stretnutie farníkov vojenskej farnosti sv. Juraja v Bratislave

Autor: Jozef MICHALOV , Foto: autor - Dátum: 15.12.2015
Čítanosť: 4766
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share