Preskocit navigáciu

Návšteva veliteľa špeciálnych síl USA v Európe


Návšteva veliteľa špeciálnych síl USA v Európe

Generálmajor Gregory J. Lengyel, veliteľ veliteľstva špeciálnych síl USA v Európe v Nemeckom Štutgarte, dnes a zajtra navštívil na pozvanie náčelníka Generálneho štábu OS SR Slovenskú republiku.
Po príjazde na Slovensko generálmajora Lengyela prijali generál Milan Maxim a štátny tajomník MO SR Miloš Koterec. Počas nasledujúceho brífingu bola generálmajorovi Lengyelovi predstavená štruktúra ozbrojených síl, ich účasť v operáciách medzinárodného krízového manažmentu ako aj koncepcia výcviku a implementácia záverov ostatného samitu NATO.
Po skončení prezentácií odcestoval generálmajor Lengyel v sprievode generálmajora Macka do Žiliny, kde sa zoznámi s aktuálnymi spôsobilosťami 5. pluku špeciálneho určenia.
"Teší ma úroveň spolupráce špeciálnych síl našich krajín," uviedol počas prijatia generálmajor Lengyel, čím podčiarkol spoločné výsledky ktoré príslušníci špeciálnych síl dosiahli počas spoločného nasadenia v operáciách MKM, ako aj ich dôležitosť v kontexte súčasnej bezpečnostnej situácie vo svete.

Počas návštevy sa v krátkosti stretol s veliacim poddôstojníkom veliteľstva špeciálnych síl USA v Európe aj Hlavný poddôstojník OS SR štábny nadrotmajster Vladimír Beluš. V rámci krátkeho rokovania obaja čelní predstavitelia poddôstojníckeho zboru zhodnotili možnosti ďalšej spolupráce najmä v oblasti výcviku a výmeny skúseností.


Návšteva veliteľa špeciálnych síl USA v EurópeNávšteva veliteľa špeciálnych síl USA v EurópeNávšteva veliteľa špeciálnych síl USA v EurópeNávšteva veliteľa špeciálnych síl USA v Európe

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 11.01.2016
Čítanosť: 6578
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share