Preskocit navigáciu

Autobus je Vašou kanceláriou a nástupisko učebňou


Autobus je Vašou kanceláriou a nástupisko učebňou

Aj tieto slová zazneli počas návštevy Hlavného poddôstojníka Ozbrojených síl SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša vo Vajnoroch 28.januára 2016.
Hlavný poddôstojník sa zúčastnil zamestnania veliacich poddôstojníkov podriadených útvarov, ktoré viedol novovymenovaný veliaci poddôstojník Veliteľstva posádky Bratislava štábny nadrotmajster Michal Cződör.
Počas neformálneho rozhovoru hlavný poddôstojník naznačil ďalšie smerovanie činnosti poddôstojníckeho zboru v nasledujúcom období. Zdôraznil, že zmenou zákona a vydaním nových služobných predpisov vzrástla váha funkcie veliaceho poddôstojníka na jednotke. Veliaci poddôstojníci majú svoju disciplinárnu právomoc, možnosť viac vstupovať do procesov služobného hodnotenia, povyšovania či vysielania vojakov do kurzov. Týmto sa stáva veliaci poddôstojník väčšou oporou a pomocou pre veliteľa.
Štábny nadrotmajster Beluš sa aktívne zaujímal o potreby príslušníkov Čestnej stráže Ozbrojených síl SR a vojenskej hudby Ozbrojených síl SR a vojenskej hudby Banská Bystrica. Okrem problémov, ktoré sú takmer identické v celých Ozbrojených silách SR, sa riešia aj špecifické vyplývajúce zo zabezpečenia plnenia rôznych druhov štátnych protokolárnych aktivít. Pozitívom bolo, že poddôstojnícka podporná štruktúra velenia zároveň s informovaním o problémoch prišla aj s možnými návrhmi a spôsobmi ako sa s nimi vyrovnať.
Štábny nadrotmajster Beluš im vyjadril svoju podporu a maximálnu pomoc, zdôraznil svoju ochotu aktívne sa zapájať do ich riešenia. Podľa jeho slov sa štábny nadrotmajster Cződör bude pravidelne zúčastňovať porád s hlavným poddôstojníkom Ozbrojených síl SR.
V závere návštevy štábny nadrotmajster Beluš zaželal zúčastneným veľa zdravia, šťastia a úspechov v práci počas výcvikového roku 2016.


Autobus je Vašou kanceláriou a nástupisko učebňouAutobus je Vašou kanceláriou a nástupisko učebňouAutobus je Vašou kanceláriou a nástupisko učebňouAutobus je Vašou kanceláriou a nástupisko učebňouAutobus je Vašou kanceláriou a nástupisko učebňou2Autobus je Vašou kanceláriou a nástupisko učebňou2Autobus je Vašou kanceláriou a nástupisko učebňou2

Autor: rtm. Michal Kucaj , Foto: autor - Dátum: 01.02.2016
Čítanosť: 5554
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share