Preskocit navigáciu

Samostatný štábny nácvik k výcvikovým aktivitám na rok 2016


Samostatný štábny nácvik k výcvikovým aktivitám na rok 2016

Od stredy (27. januára) sa tri dni príslušníci generálneho štábu, pod riadením náčelníka štábu strategického plánovania plukovníka Pacha, zdokonaľovali v štábnych postupoch.
Výcvikové aktivity roka 2016 dôkladne preveria pripravenosť nie len štábov a jednotiek na operačnej a taktickej úrovni, ale aj príslušníkov generálneho štábu.
Výcvikové aktivity Modrá vlna, Tobruq Arrows, Nový horizont či finále v podobe operácie Slovenský štít si vyžiadajú plné nasadenie a dôkladnú znalosť právneho rámca, doktrín a postupov.
Po úvodnom slove generála Maxima a krátkom zoznámení s operačným dizajnom série z úst generálmajora Macka sa ďalšia činnosť niesla v podobe prednášok a riadených diskusií v jednotlivých pracovných skupinách. Načerpané poznatky najbližšie preverí komplexný štábny nácvik na strategickom stupni velenia, ktorý bude spojený s aliančným cvičením krízového riadenia CMX 2016. 


Samostatný štábny nácvik k výcvikovým aktivitám na rok 2016Samostatný štábny nácvik k výcvikovým aktivitám na rok 2016Samostatný štábny nácvik k výcvikovým aktivitám na rok 2016Samostatný štábny nácvik k výcvikovým aktivitám na rok 2016Samostatný štábny nácvik k výcvikovým aktivitám na rok 20162Samostatný štábny nácvik k výcvikovým aktivitám na rok 20162

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 30.01.2016
Čítanosť: 5275
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share