Preskocit navigáciu

Záujem o seminár "Spolupráca s CCD CoE" prekročil očakávania


Záujem o seminár

Odbor bezpečnosti a ochrany informácií a KIS Štábu pre podporu operácií Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky zorganizoval za odbornej garancie predstaviteľa Slovenskej republiky v riadiacom výbore Centra výnimočnosti pre kybernetickú obranu – Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCD CoE) v Taline, Estónsko, podplukovníka Zdeněka Horáka dňa 8. marca 2016 v priestoroch Ministerstva obrany Slovenskej republiky odborný seminár o možnostiach spolupráce štátnych orgánov Slovenskej republiky a predstaviteľov akademickej obce Slovenskej republiky s Centrom výnimočnosti pre kybernetickú obranu - Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCD CoE) v Taline, Estónsko. Seminára sa zúčastnili zástupcovia Národného bezpečnostného úradu Slovenskej republiky, Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby, Policajného zboru Slovenskej republiky, Akadémie policajného zboru, Akadémie ozbrojených síl, Ministerstva obrany Slovenskej republiky a ozbrojených síl Slovenskej republiky.
Účastníkov seminára privítal a seminár otvoril náčelník štábu pre podporu operácií Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky, brigádny generál Ľubomír Gacko. Počas seminára moderovaného odborným garantom podplukovníkom Horákom boli účastníci seminára oboznámení s prezentáciami o Centre pre kybernetickú obranu v Taline, o jeho programe práce na rok 2016 a o kurzoch, organizovaných Centrom pre kybernetickú obranu. V nasledovnej odbornej diskusii sa účastníci seminára vyjadrili k problematike kybernetickej bezpečnosti Slovenskej republiky a o možnostiach nadviazania užšej spolupráce medzi jednotlivými orgánmi štátnej správy Slovenskej republiky a Centrom pre kybernetickú obranu v Taline. Na záver moderátor povzbudil všetkých zúčastnených, aby zaslali návrhy projektov pre rok 2017 v prípade, že seminár evokoval záujem o spoluprácu s CCD COE.
Doplňujúce informácie o cieľoch seminára sú uverejnené na stránke http://www.gs.mil.sk/59214/.


Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár Záujem o seminár

Autor: pplk. Ing. Zdeněk Horák , Foto: mjr. Ing. Marian Čipka - Dátum: 10.03.2016
Čítanosť: 5076
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share