Preskocit navigáciu

Výcvik motocyklistov VP zahájený


Výcvik motocyklistov VP zahájený

     Dňa 11.4.2016 bol v Trenčíne zahájený dvojdňový „Výcvik motocyklistov Vojenskej polície“. Výcviku sa zúčastňuje 13 motocyklistov Vojenskej polície na 6 ks motocyklov značky Honda VFR 800X Crossrunner.
     Toto zamestnanie prebieha v súčinnosti s inštruktorom Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR, a to najmä z dôvodov  odovzdania skúseností v oblasti ochrany a sprevádzania VIP osôb a zosúladenia postupov pri plnení úloh zabezpečenia protokolárnych akcií a ochrany a sprevádzania VIP osôb.
     Výcvik je rozčlenený do dvoch fáz. Prvá fáza (teoretická) je zameraná na oboznámenie sa so základnými parametrami, špecifikáciou a popisom motocykla a oboznámenie sa so spôsobom jazdy a ovládacími prvkami motocykla. Druhá fáza výcviku (praktická) bude zameraná na praktickú jazdu na cvičisku.
     Tento výcvik Vojenská polícia využije aj počas plnenia úloh v súvislosti so zabezpečením SK Press 2016 od júla do decembra tohto roku.


Výcvik motocyklistov VP zahájenýVýcvik motocyklistov VP zahájenýVýcvik motocyklistov VP zahájenýVýcvik motocyklistov VP zahájený

Autor: VP - Dátum: 11.04.2016
Čítanosť: 8539
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share