Preskocit navigáciu

Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom


Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom

Posledný aprílový týždeň sa v priestoroch Generálneho štábu OS SR nesie v duchu komplexného štábneho nácviku, ako súčasti série cvičení Slovenský štít 2016.
Pod vedením 1. zástupcu náčelníka Generálneho štábu generálmajora Pavla Macka jednotlivé zložky generálneho štábu spolu s vyčlenenými styčnými dôstojníkmi podriadených veliteľstiev a útvarov podrobia analýze a revízii prijatý operačný plán náčelníka generálneho štábu. Vzhľadom k zmene fiktívnej situácie v okolitých krajinách budú prijaté potrebné zmeny, ktoré vytvoria podmienky na plánovaciu činnosť podriadených v podobe spoločného operačného zoskupenia a ďalej mechanizovanej brigády, tak aby boli naplnená strategická plánovacia smernica.
Na úvod nácviku medzi cvičiacich zavítal minister obrany Peter Gajdoš. "Verím, že ciele a úlohy sa pretavia do reálnej podoby," povedal minister Gajdoš.

Výcvikové aktivity série Slovenský štít 2016 sú zamerané na preverenie celého spektra úloh plnených ozbrojenými silami v čase bezpečnosti, ako aj pri priamom vojenskom ohrození územnej celistvosti Slovenskej republiky. Na prelome septembra a októbra séria vyvrcholí operáciou mnohonárodnej mechanizovanej brigády, kde sa preverí schopnosť veliteľstva a štábu veliť podriadeným jednotkám rôznych krajín pri vykonávaní operácie v dynamicky s meniacom prostredí.

Najbližšou výcvikovou aktivitou série však bude cvičenie vzdušných síl OS SR Modrá vlna 2016 na konci mája, kde sa preverí ich schopnosť obrany vzdušného priestoru Slovenskej republiky.


Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikomSéria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikomSéria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikomSéria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikomSéria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom2Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom2Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom2Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom2Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom3Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom3Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom3Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom3Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom4Séria Slovenský štít pokračuje ďalším nácvikom4

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 25.04.2016
Čítanosť: 5296
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share