Preskocit navigáciu

Generál Maxim na návšteve Macedónska


Generál Maxim na návšteve Macedónska

Náčelník generálneho štábu pokračoval v dňoch 27. a 28. apríla na svojej zahraničnej ceste návštevou Macedónska.
Počas návštevy, na pozvanie náčelníka generálneho štábu Macedónskych ozbrojených síl generálporučíka Metodija Velichkovského, obaja generáli prediskutovali otázky dvojstrannej spolupráce medzi oboma ozbrojenými silami. Obaja sa zhodli, že vzájomné vzťahy sú na veľmi dobrej úrovni, s veľkým potenciálom na ďalší rozvoj. Generál Maxim, okrem iných aktivít, ponúkol svojmu proťajšku výcvikové možnosti najmä v oblasti RCHBO.
Počas svojej návštevy sa generál Maxim s delegáciou stretol aj s macedónskym prezidentom , ako aj s ministrom obrany Zoranom Jolevskím. Na stretnutí boli prediskutované aktuálne otázky  týkajúce sa bezpečnostnej situácie v regióne a otázky bilaterálnej spolupráce na poli obrany. Generál Maxim ubezpečil macedónskych partnerov že slovenská podpora prístupového procesu macedónska do euroatlantických štruktúr zostáva nezmenená.
Na záver svojej cesty, generál Maxim s delegáciou navštívil výcvikové stredisko letectva a zhliadol aktuálnu situáciu na hraniciach s Gréckom.


Generál Maxim na návšteve MacedónskaGenerál Maxim na návšteve MacedónskaGenerál Maxim na návšteve MacedónskaGenerál Maxim na návšteve MacedónskaGenerál Maxim na návšteve Macedónska2Generál Maxim na návšteve Macedónska2Generál Maxim na návšteve Macedónska2Generál Maxim na návšteve Macedónska2Generál Maxim na návšteve Macedónska3

Autor: OOd NGŠ , Foto: OS Macedónska - Dátum: 28.04.2016
Čítanosť: 5336
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share