Preskocit navigáciu

Náčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných síl


Náčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných síl

V dňoch 11. a 12. mája sa v Brezovej pod Bradlom uskutočnilo pravidelné každoročné príhraničné stretnutie delegácií generálnych štábov Ozbrojených síl Slovenskej republiky a Armády Českej republiky.
Predmetom rokovaní generála Milana Maxima s armádnym generálom Josefom Bečvářom boli podpora a účasť AČR na jesennom cvičení Slovenský štít 2016, analýza možností riešenia realizácie vojskových opráv v spoločnej kooperácii a pôsobenie v medzinárodných misiách a operáciách. Počas rokovania sa obaja generáli zhodli na potrebe konsolidácie postoja k otázkam nastoleným pred samitom NATO vo Varšave a pred stretnutím náčelníkov generálnych štábov Krajín V4. Počas rokovania bola slávnostne podpísaná Koncepcia spolupráce pozemných síl Armády Českej republiky a Ozbrojených síl Slovenskej republiky. „Podpisom tohto dokumentu sme naplnili úlohu stanovenú vládami oboch krajín, čo nám popri prehlbovaní spolupráce vzdušných síl umožní preniesť úsilie aj na pozemný komponent,“ uviedol generál Maxim. Na záver príhraničného stretnutia obe delegácie položili veniec k mohyle generála M. R. Štefánika na Bradle. Následne česká delegácia odletela do vlasti.
Pracovné stretnutia v rámci príhraničných stretnutí sa konajú pravidelne s ročnou periodicitou. Posledné stretnutie sa uskutočnilo 7. až 9. decembra 2015 v Prahe a Náměšti nad Oslavou.


Náčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných sílNáčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných sílNáčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných sílNáčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných sílNáčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných síl2Náčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných síl2Náčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných síl2Náčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných síl2Náčelníci generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR schválili Koncepciu spolupráce pozemných síl3

Autor: OOD NGŠ , Foto: autor - Dátum: 12.05.2016
Čítanosť: 5023
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share