Preskocit navigáciu

Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany


Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany

Na dnešnom výjazdovom rokovaní vojenskej rady náčelníka Generálneho štábu OS SR v martinskom prápore výcviku bola hlavným bodom kontrola stavu pripravenosti na vykonanie dobrovoľnej vojenskej prípravy.
Rokovania sa netradične zúčastnil aj minister obrany. „Bol som sa presvedčiť, ako je reálne zabezpečený pilotný projekt dobrovoľnej vojenskej prípravy zo strany ozbrojených síl. A môžem povedať, že som spokojný,“ zhodnotil šéf rezortu obrany po tom, ako si prešiel ubytovacie a stravovacie priestory, pripravené výstrojné súčiastky a oboznámil sa s výcvikom, ktorý dobrovoľní vojaci absolvujú. „Všetko je zabezpečené a reálny výcvik môže začať,“ povedal minister.
Ako doplnil náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim, sú vytvorené všetky podmienky k tomu, aby 50 dobrovoľníkov, ktorí majú nastúpiť bolo prijatých a riadne vycvičených. 
Do projektu dobrovoľnej vojenskej prípravy sa prihlásilo celkovo 129 záujemcov, avšak reálne by ju malo absolvovať 50 ľudí. Časť záujemcov totiž neprešla zdravotnou prehliadkou, psychotestami, alebo bola vyradená z administratívnych dôvodov.
Dobrovoľná vojenská príprava je určená pre ľudí, ktorí chcú absolvovať vojenský výcvik a získať základné vedomosti a zručnosti potrebné pre plnenie úloh ozbrojených síl a krízového manažmentu. Výcvik bude prebiehať v Prápore výcviku Martin v období od 6. júla do 30. septembra 2016. V rámci prvej 9-týždňovej časti výcviku získa absolvent základné vedomosti a zručnosti napríklad z taktiky, streľby z ručných zbraní, orientácie v teréne, zdravotníckej prípravy, topografickej prípravy. Zároveň tiež dosiahne vyššiu fyzickú a psychickú pripravenosť, sebadisciplínu a bude lepšie zvládať stresové a záťažové situácie. Počas 3-týždňového odborného výcviku získa absolvent vedomosti z jednej zo štyroch vojenských odborností - strelec, ženista, odmorovač alebo spojár.
 


Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obranyVýjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obranyVýjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obranyVýjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obranyVýjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 2Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 2Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 2Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 2Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 3Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 3Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 3Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 3Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 4Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 4Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 4Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 4Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 5Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 5Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 5Výjazdové rokovanie vojenskej rady NGŠ aj s účasťou ministra obrany 5

Autor: OOd NGŠ , Foto: Ivan Kelemnt, MO SR - Dátum: 02.06.2016
Čítanosť: 5792
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share