Preskocit navigáciu

Ocenenie profesionálneho vojaka v Bosne a Hercegovine


Ocenenie profesionálneho vojaka v Bosne a Hercegovine Vo štvrtok 2. júna 2016 sa na veliteľstve EUFOR ALTHEA konala významná ceremónia. Veliteľ EUFOR generálmajor Friedrich Schrötter, za účasti hlavných funkcionárov veliteľstva, vyznamenal svojim najvyšším ocenením príslušníka slovenského kontingentu kapitána Jána Brezulu.
Generálmajor Schrötter vo svojom krátkom príhovore zdôraznil, že kapitán Brezula zabezpečil vynikajúcim spôsobom splnenie všetkých úloh a požiadaviek, ktoré boli počas celej doby jeho pôsobenia v štruktúrach veliteľstva EÚ EUFOR ALTHEA na jeho osobu kladené a tým veľmi pozitívnym spôsobom prispel k vzornej reprezentácii nielen slovenského kontingentu, ale aj samotných OS SR v zahraničí.
Kapitán Ján Brezula pôsobil od 5. septembra 2015 vo vojenskej operácii EÚ EUFOR ALTHEA na pozícii Náčelník oddelenia protokolu a návštev veliteľa EUFOR (Chief JVB) s úlohou plánovať, riadiť, koordinovať a realizovať všetky VIP a DV návštevy, slávnostné akty, ceremónie a podujatia pod záštitou veliteľa EUFOR. Predmetná funkcia je jedinou riadiacou pozíciou (náčelník samostatného oddelenia) v rámci veliteľstva EUFOR ALTHEA, ktorú OS SR obsadzujú.

Ocenenie profesionálneho vojaka v Bosne a HercegovineOcenenie profesionálneho vojaka v Bosne a HercegovineOcenenie profesionálneho vojaka v Bosne a Hercegovine

Autor: SLOVCON , Foto: PAO EUFOR - Dátum: 07.06.2016
Čítanosť: 4572
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share