Preskocit navigáciu

Do práce na bicykli


Do práce na bicykli

V tomto ročníku celoslovenského májového podujatia Do práce na bicykli sa spomedzi rezortných družstiev presadil tím MeKu-GruPa z VÚ 3030 Zvolen. Nadporučíci Róbert Mestner, rotná Lucia Kubíková, rotný Radoslav Gušpierik a nadporučík Michal Palkovič najazdili spolu 2 878,6 kilometra; v rámci zvolenskej regionálnej súťaže spomedzi 37 tímov zvíťazili. Na podujatí sa v rámci Slovenska zúčastnilo 1 735 dvoj až štvorčlenných tímov a 5 637 cyklistov.
Rtn. Lucia Kubíková spolu s Helenou Sondejovou z tímu Obrana vpred (tím zložený zo zamestnancov MO SR a dôstojníkov GŠ OS SR) a Stanislavom Zubom z Bike Teamu Bratislava (ďalší tím zložený zo zamestnancov MO SR) odjazdili spolu až 44 jázd. Zabojovalo aj Špitálske cyklotrio z Vojenského úradu sociálneho zabezpečenia. Do práce – i mimo súťaže – nepochybne bicyklujú ďalšie stovky zamestnancov rezortu.
Podujatie „Do práce na bicykli“ je národnou kampaňou, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na vytváranie kvalitných podmienok pre ekologické druhy dopravy, motivovať zamestnávateľov, aby vo svojich sídlach vytvárali vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac využívali túto formu alternatívnej dopravy. Vyhlasovateľom súťaže bol národný cyklokoordinátor Peter Klučka a Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.


Do práce na bicykliDo práce na bicykliDo práce na bicykli

Autor: Pavol Vitko MOSR , Foto: archív jednotlivých cyklotímov - Dátum: 09.06.2016
Čítanosť: 5077
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share