Preskocit navigáciu

Generál Kostarakos na návšteve SR


Generál Kostarakos na návšteve SR

V predvečer začiatku predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európy navštívil 16. júna 2016 predseda Vojenského výboru EÚ na pozvanie náčelníka Generálneho štábu OS SR Slovensko.
Po krátkom rozhovore oboch generálov medzi štyrmi očami, sa generál Kostarakos s delegáciou presunul na pracovné rokovanie, kde bol informovaný o transformačných míľnikoch ozbrojených síl a ich štruktúre. Predseda výboru si vypočul informácie o budovaní spoločnej bojovej skupiny EÚ krajín V4, ktorá je v pohotovosti do konca júna 2016. Taktiež bol oboznámený o stave príprav ďalšej bojovej skupiny, ktorá je plánovaná na druhý polrok 2019. Hlavný cieľ návštevy generála Kostarakosa bol naplnený počas prezentácie vojenských priorít počas slovenského predsedníctva. Súčasťou prezentácie bola informácia o hlavných aktivitách OS SR počas predsedníctva. Jednou z hlavných aktivít bude organizácia výjazdového rokovania Vojenského výboru EÚ začiatkom októbra 2016 a zasadanie pracovnej skupiny vojenského výboru pre spôsobilosti na prelome mesiacov november a december 2016.
V ďalšom sa generál Kostarakos oboznámil s aktivitami na podporu priorít rezortu obrany, ktorými sú organizácia dvoch kurzov v oblasti RCHBO pre zástupcov ozbrojených síl z krajín Východného partnerstva a západného Balkánu a výcviková stáž pre príslušníkov ozbrojených síl Srbska. Predseda výboru vyjadril ochotu v maximálnej miere podporovať presadzovanie nami deklarovaných priorít s cieľom pomôcť efektívne a úspešne zvládnuť naše historicky prvé predsedníctvo.


Generál Kostarakos na návšteve SRGenerál Kostarakos na návšteve SRGenerál Kostarakos na návšteve SRGenerál Kostarakos na návšteve SRGenerál Kostarakos na návšteve SR 2Generál Kostarakos na návšteve SR 2Generál Kostarakos na návšteve SR 2Generál Kostarakos na návšteve SR 2Generál Kostarakos na návšteve SR 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 16.06.2016
Čítanosť: 4705
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share