Preskocit navigáciu

Konferencia veliteľa MNC NE o aktuálnom stave rozvoja


Konferencia veliteľa MNC NE o aktuálnom stave rozvoja

V dňoch 21.-22. júna 2016 sa v Szcetíne (Poľsko)  uskutočnila v poradí druhá „Konferencia veliteľa MNC NE (Multinational Corps North East)“. Hlavnou témou konferencie bol aktuálny stav rozvoja jednotlivých NATO FORCE INTEGRATION UNITS (NFIU), ich stupeň pripravenosti, hodnotenia a certifikácie. Zároveň boli vyhodnotené mnohonárodné cvičenia, ktoré sa v poslednej dobe uskutočnili za účasti NFIU.

Uvedenej aktivity sa zúčastnil veliteľ slovenského NFIU, plukovník Jozef ZEKUCIA. „Takéto aktivity sú pre nás vysokým prínosom vzhľadom k tomu, že „naše“ NFIU je momentálne v procese výstavby a už čoskoro budeme oficiálne aktivovaná jednotka NATO. Z tohto dôvodu musíme všetko úsilie zamerať na splnenie podmienok k dosiahnutiu „Iniciálnej pohotovosti“ ktorá je pre nás stanovená na 1. január 2017.“

V rámci dokladu o stave výstavby SVK NFIU veliteľ MNC NE generálporučík Manfred Hofmann vyjadril spokojnosť so stavom plnenia jednotlivých úloh. Zároveň zdôraznil nevyhnutnosť kontinuity procesu prípravy podmienok pre úspešné prijatie medzinárodného personálu v  štruktúre SVK NFIU a zabezpečenie dosiahnutia počiatočnej spôsobilosti plánovanej k 1.1.2017. Pripomenul taktiež význam aktivácie SVK NFIU v spojitosti s jeho prepodriadením pod velenie a riadenie MNC NE.



Autor: NFIU PAO - Dátum: 22.06.2016
Čítanosť: 4269
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share