Preskocit navigáciu

20. vojenská púť do Levoče


20. vojenská púť do Levoče

"Ak je stretnutie dvoch ľudí navyše osožným pre tretieho, je to šírenie dobra,“ povedal ordinár Ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR František Rábek počas kázne v sobotu 2. júla na Mariánskej hore, kde vyvrcholila 20. vojenská púť do Levoče.

Biskup Rábek okrem slovenských vojakov, policajtov, colníkov a ďalších príslušníkov ozbrojených zborov privítal aj zahraničných účastníkov jubilejnej púte. Z Rakúska pricestoval vojenský biskup Werner Freistetter, vedúcim nemeckej skupiny bol vojenský dekan podplukovník Siegfied Weber a v zastúpení poľského vojenského biskupa brigádneho generála Józefa Guzdeka pricestoval na čele vyše dvadsiatich poľských vojakov podporučík Marek Okoň. Vojaci a zamestnanci rezortu obrany a ďalších silových zložiek, ktorí sa v Levoči zišli od Bratislavy až po Trebišov, kráčali na čele s Čestnou stážou OS SR a vojenskou hudbou z Banskej Bystrice z centra mesta na Mariánsku horu spolu so zahraničnými hosťami ešte v krásnom letnom počasí. Presne so začiatkom podvečernej svätej omše celebrovanej Františkom Rábekom sa strhol silný prívalový lejak. Príslušníci ozbrojených zložiek to však zvládli a pozorne počúvali  biskupove slová najmä o nevyhnutnej potrebe čoraz viac sa vytrácajúcej ľudskej komunikácie.

20. vojenská púť do Levoče bola súčasťou každoročnej národnej Mariánskej púte, ktorá vyvrcholila v nedeľu 3. júla slávnostnou svätou omšou celebrovanou arcibiskupom Mariom Giordanom, apoštolským nunciom na Slovensku. Jedným z koncelebrantov bol František Rábek. Medzi oficiálnymi hosťami bol aj 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Pavel Macko.


20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče20. vojenská púť do Levoče

Autor: Pavol Vitko , Foto: Pavol Vitko - Dátum: 04.07.2016
Čítanosť: 4371
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share