Preskocit navigáciu

Stretnutie náčelníka GŠ OS SR s odchádzajúcim vojenským predstaviteľom USA


Stretnutie náčelníka GŠ OS SR s odchádzajúcim vojenským predstaviteľom USA

Pri príležitosti ukončenia diplomatickej misie prijal v piatok 12. augusta náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim vojenského pridelenca obrany USA akreditovaného v SR podplukovníka Matthewa D. Atkinsa.

Náčelník GŠ OS SR poďakoval odchádzajúcemu pridelencovi za jeho iniciatívu, záujem a aktivitu, ktorou prispel k rozvoju spolupráce medzi Ozbrojenými silami Slovenskej republiky a USA vo všeobecnej oblasti. Vysoko ocenil najmä aktivitu a záujem pána podplukovníka o rozvoj praktickej vojenskej spolupráce medzi taktickými jednotkami a štábmi, či už pozemných síl, vzdušných síl a síl pre špeciálne operácie. Zároveň vyzdvihol pokračovanie vysokoinštitucionálnej spolupráce medzi slovenskými a americkými silami. Aj zásluhou podplukovníka Atkinsa sa spolupráca medzi OS SR a USA posunula na inú kvalitatívnu úroveň, pričom sa zintenzívnil rovnako spoločný výcvik, na ktorom americké ozbrojené sily participovali.

V rámci uznania a prínosu k rozvoju spoločnej vzájomnej spolupráce udelil generál Maxim Pamätnú medailu náčelníka Generálneho štábu OSSR II.stupňa (strieborná) a poprial vzácnemu hosťovi veľa úspechov na novom pracovisku v Pentagone.
Rokovania sa zúčastnil aj 1. zástupca náčelníka GŠ OS SR generálmajor Pavel Macko, ktorý ako funkcionár zodpovedný za medzinárodnú spoluprácu na Generálnom štábe OS SR vysoko ocenil, že práve podplukovník Atkins bol vždy ústretový a jeden z najaktívnejších členov z celého diplomatického zboru.

Vojenský diplomat súčasne vyjadril nádej, že skúsenosti získané zo Slovenska bude naďalej využívať aj v rámci svojej novej pôsobnosti. Podplukovník Atkins poďakoval za vynikajúcu spoluprácu, osobitne náčelníkovi GŠ OS SR, ako aj ostatným zložkám ozbrojených síl a zdôraznil, že zo štyroch diplomatických misií, práve táto bola pre neho najlepšia nielen z profesionálneho ale i osobného hľadiska a odchádza s trvalým putom k Slovensku, našej kultúre a ľuďom.


Stretnutie nGŠ s odchádzajúcim vojkenským predstaviteľom USA

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 12.08.2016
Čítanosť: 4471
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share