Preskocit navigáciu

Udalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvahe


Udalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvahe

25. august sa niesol v znamení spomienok na 72. výročie Slovenského národného povstania (SNP), ktoré si v týchto dňoch pripomíname na mnohých miestach Slovenska.
Pri tejto príležitosti sa v priestoroch Klubu MO SR uskutočnilo slávnostné zhromaždenie za účasti náčelníka Generálneho štábu OSSR generála Milana Maxima, pána ministra obrany Petra Gajdoša a príslušníkov generálneho štábu a ministerstva obrany. Okrem historického významu SNP si dnes ráno prítomní pripomenuli aj prvý september, Deň prijatia Ústavy Slovenskej republiky.
Pri príležitosti výročí oboch významných dejinných udalostí, minister obrany spolu s náčelníkom GŠ OS SR ocenili vybraných príslušníkov Ozbrojených síl SR a rezortu obrany za ich prínos a osobné nasadenie pri plnení náročných úloh predchádzajúceho obdobia.
Následne si generál Maxim v  sprievode ministra obrany uctili partizánov a účastníkov národnooslobodzovacieho boja, keď za zvukov smútočného pochodu položili veniec k Pamätníku SNP v Bratislave.
Znalosť týchto smutných udalostí a pripomínanie si pamiatky tých, ktorí bojovali a položili svoje životy za slobodu, nás učí pochopiť skutočnosť, ktorá zmenila dejiny nášho národa a pripomínať si činy statočných bojovníkov.


Udalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvaheUdalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvahe

Autor: OOD NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 25.08.2016
Čítanosť: 4284
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share