Preskocit navigáciu

Víkend plný neopakovateľných zážitkov


Víkend plný neopakovateľných zážitkov

Posledný augustový víkend zaplnili sliačske nebo desiatky strojov. Tohtoročné Medzinárodné letecké dni Slovak International Air Fest (SIAF) 2016 sa niesli v znamení významných príležitostí, výročia Slovenského národného povstania a predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie.
Slovenská letecká agentúra (SLLA) z Banskej Bystrice v spolupráci s Ministerstvom obrany SR, ako hlavným programovým partnerom, pripravila pre nadšencov a milovníkov lietania skutočne pestrý program. Na podujatí sa predstavili piloti z 13 európskych krajín a krajín NATO.
Na slávnostnom otvorení leteckých dní tradične nechýbali prezident SR Andrej Kiska, minister obrany Peter Gajdoš, náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim a ďalší významní hostia.
Najväčšou atrakciou pre leteckých nadšencov bolo zaiste predstavenie v sólo display-letoch nadzvukovej stíhačky MiG-29 a prúdového podzvukového cvičného lietadla L-39 Albatros ako aj prelet skupiny lietadiel a vrtuľníkov či výsadky z L-410.
„ Neopakovateľné zážitky z profesionálnych výkonov letcov a leteckých akrobatov, dokonale ovládajúcich svoju techniku, opäť raz dokázali, že aj dnes máme špičkových pilotov. Verím, že rovnako sprievodný program tohto roku bude pre návštevníkov leteckých dní ešte atraktívnejší a že každý návštevník si v ňom nájde to svoje“, vuiedol generál Maxim.
Prítomných zaujali rovnako statické ukážky leteckej a pozemnej techniky či ukážka ručných zbraní a výstroja zavedenej a používanej Ozbrojenými silami Slovenskej republiky. Na podujatí sa predstavili aj príslušníci Vojenskej hudby Banská Bystrica, ktorí si v spolupráci s Čestnou strážou Prezidenta SR pripravili zaujímavý showprogram.
Najväčšej leteckej udalosti roka na Slovensku predchádzal 3.ročník galavečera vyhlásenia víťazov ankety Zlaté krídla - Národná cena letectva Slovenskej republiky za rok 2015 v Banskej Bystrici, na ktorom si prevzali ocenenie najvýznamnejšie osobnosti, projekty, spoločnosti a inštitúcie slovenského letectva.


Víkend plný neopakovateľných zážitkovVíkend plný neopakovateľných zážitkovVíkend plný neopakovateľných zážitkovVíkend plný neopakovateľných zážitkovVíkend plný neopakovateľných zážitkov 2Víkend plný neopakovateľných zážitkov 2Víkend plný neopakovateľných zážitkov 2Víkend plný neopakovateľných zážitkov 2Víkend plný neopakovateľných zážitkov 3Víkend plný neopakovateľných zážitkov 3Víkend plný neopakovateľných zážitkov 3Víkend plný neopakovateľných zážitkov 3Víkend plný neopakovateľných zážitkov 4Víkend plný neopakovateľných zážitkov 4Víkend plný neopakovateľných zážitkov 4Víkend plný neopakovateľných zážitkov 4Víkend plný neopakovateľných zážitkov 5Víkend plný neopakovateľných zážitkov 5Víkend plný neopakovateľných zážitkov 5Víkend plný neopakovateľných zážitkov 5Víkend plný neopakovateľných zážitkov 6Víkend plný neopakovateľných zážitkov 6Víkend plný neopakovateľných zážitkov 6Víkend plný neopakovateľných zážitkov 6Víkend plný neopakovateľných zážitkov 7Víkend plný neopakovateľných zážitkov 7

Autor: OOd NGŠ , Foto: Ivan Kelement - MOSR - Dátum: 29.08.2016
Čítanosť: 5004
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share