Preskocit navigáciu

Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP


Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP

Každoročne sa ozbrojené sily podieľajú na organizácii a prezentácii spôsobilostí počas osláv výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici.
Tohto roku si pripomíname 72 rokov od tohto významného historického medzníka v živote slovenského národa. Týmto činom sa slovenský národ zaradil k národom a národnostiam spojeným v protihitlerovskej koalícii, čím preukázal svoju morálnu a politickú zrelosť.
Na tohtoročných oslavách sa zúčastnili najvyšší štátny predstavitelia na čele s prezidentom Slovenskej republiky, Andrejom Kiskom, predsedom národnej rady Andrejom Dankom ako aj predsedom vlády Róbertom Ficom.
Tradične sa na slávnostnom akte zúčastnili žijúci účastníci Slovenského národného povstania. Z ich osobných svedectiev vyplynulo - Udalosti spojené so Slovenským národným povstaním sú predovšetkým príbehom o odvahe. Muži a ženy, ktorí sa pridali k povstaniu, prekonali vlastný strach a nerozhodnosť a preukázali statočnosť, vlastenectvo, pevný charakter a nepoddajnosť ducha čeliť nástrahám nielen v dobe prípravy Povstania, ale aj po vojne.


Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNPOzbrojené sily na oslavách 72. výročia SNPOzbrojené sily na oslavách 72. výročia SNPOzbrojené sily na oslavách 72. výročia SNPOzbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 2Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 2Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 2Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 2Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 3Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 3Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 3Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 3Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 4Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 4Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 4Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 4Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 5Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 5Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 5Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 5Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 6Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 6Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 6Ozbrojené sily na oslavách 72. výročia SNP 6

Autor: OOd NGŠ , Foto: Ivan Kelement - MO SR - Dátum: 30.08.2016
Čítanosť: 4808
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share