Preskocit navigáciu

Jednotka NFIU si prevzala zástavu


Jednotka NFIU si prevzala zástavu

Dnes sa v priestoroch jednotky NFIU v Duklianskych kasárňach v Bratislave konala oficiálna ceremónia odovzdania a prevzatia zástavy, ktorú prevzal z rúk 1. zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajora Pavla Macka, veliteľ jednotky plukovník Jozef Zekucia.
Na slávnostnom ceremoniáli sa okrem zástupcu náčelníka generálneho štábu zúčastnil generálny riaditeľ Sekcie obrannej politiky MO SR plukovník Tibor Králik a zástupca veliteľa mnohonárodného zboru v Štetíne, brigádny generál Krzystof Krol s delegáciou. Jednotka NFIU bola aktivovaná minulý týždeň vo štvrtok a je v podriadenosti mnohonárodného zboru a v prípade potreby bude plniť úlohy týkajúce sa integrácie síl NATO.
Ako vo svojich príhovoroch hostia pripomenuli, jednotku čaká neľahká cesta smerujúca k naplneniu všetkých potrebných štandardov tak, aby plnila svoje poslanie podľa záverov Waleského aj Varšavského samitu NATO.

Pred samotným slávnostným ceremoniálom prijal brigádneho generála Krola náčelník generálneho štábu generál Milan Maxim. Počas krátkeho stretnutia sa obaja generáli zaoberali stavom pripravenosti jednotky, ako aj potrebnými krokmi na dosiahnutie plnej operačnej pripravenosti k stanovenému dátumu.


Jednotka NFIU si prevzala zástavuJednotka NFIU si prevzala zástavuJednotka NFIU si prevzala zástavuJednotka NFIU si prevzala zástavuJednotka NFIU si prevzala zástavu 2Jednotka NFIU si prevzala zástavu 2Jednotka NFIU si prevzala zástavu 2Jednotka NFIU si prevzala zástavu 2Jednotka NFIU si prevzala zástavu 3Jednotka NFIU si prevzala zástavu 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 06.09.2016
Čítanosť: 5159
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share