Preskocit navigáciu

Prezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálov


Prezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálov

Nových generálov Ozbrojených síl SR dnes vymenoval prezident Slovenskej republiky a hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR Andrej Kiska v Prezidentskom paláci. Dvoch generálov povýšil do vyšších hodností a jedného profesionálneho vojaka menoval do prvej generálskej hodnosti.  
1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Pavel Macko bol povýšený na generálporučíka a 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR brigádny generál Jindřich Joch bol povýšený do hodnosti generálmajor. Zástupca veliteľa Vzdušných síl OS SR plukovník Miroslav Lorinc bol vymenovaný do hodnosti brigádneho generála. 
"Vymenovanie a povýšenie do vyšších hodností prináša so sebou záväzok. Môžem Vás uistiť, že tento záväzok splníme," uviedol po prevzatí dekrétu novovymenovaný zástupca veliteľa vzdušných síl brigádny generál Lorinc.
Doposiaľ bolo z 23 generálskych funkcií obsadených sedemnásť generálmi a šesť plukovníkmi. Naposledy prezident vymenoval a povýšil piatich dôstojníkov v apríli tohto roku.


Prezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálovPrezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálovPrezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálovPrezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálovPrezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálov 2Prezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálov 2Prezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálov 2Prezident Andrej Kiska vymenoval a povýšil nových generálov 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 08.09.2016
Čítanosť: 5720
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share