Preskocit navigáciu

Seminár Hlavných poddôstojníkov NATO


Seminár Hlavných poddôstojníkov NATO Na pozvanie veliteľa Spojeneckých síl v Európe a Hlavného poddôstojníka Operačného veliteľstva Spojeneckých síl v Európe sa v dňoch 11. -16. septembra 2016 zúčastní Hlavný poddôstojník ozbrojených síl Slovenskej republiky štábny nadrotmajster Vladimír Beluš odborného seminára Hlavných poddôstojníkov NATO a ďalších prizvaných armád vo vzdelávacom inštitúte NATO v Garmisch-Partenkirchen (GER).
Seminára ISES (International Senior Enlisted Seminar) sa zúčastňujú hlavní poddôstojníci a veliaci poddôstojníci štruktúr NATO zo 45 krajín sveta. Seminár je zameraný na zvyšovanie pripravenosti a spolupráce medzi najvyššími predstaviteľmi poddôstojníckych zborov členských štátov NATO a prístupových krajín, riešenie problémov v otázkach štruktúry poddôstojníckych zborov v oblasti výcviku a transformácie.

Počas odborného seminára vykonal šbnrtm. BELUŠ bilaterálne rokovanie s veliteľom školy NATO v Oberammergau plk. W. Scott Buttler. Počas oficiálneho stretnutia, ktorého bol prítomný aj šbnrtm. Dulaj (veliteľ poddôstojníckych kurzov), plk. Buttler veľmi pozitívne hodnotil doterajšiu spoluprácu medzi školou NATO a OS SR. Školou NATO v Oberammergau prešlo v roku 2015 61 a do septembra 2016 81 študentov zo Slovenska. Veliteľ školy informoval Hlavného poddôstojníka o jeho plánoch a zámeroch a stanovili si ďalšie postupy spolupráce do nasledujúceho obdobia.

Seminár Hlavných poddôstojníkov NATOSeminár Hlavných poddôstojníkov NATOSeminár Hlavných poddôstojníkov NATOSeminár Hlavných poddôstojníkov NATOSeminár Hlavných poddôstojníkov NATO 2Seminár Hlavných poddôstojníkov NATO 2Seminár Hlavných poddôstojníkov NATO 2Seminár Hlavných poddôstojníkov NATO 2Seminár Hlavných poddôstojníkov NATO 3Seminár Hlavných poddôstojníkov NATO 3

Autor: nrtm Kucaj , Foto: autor - Dátum: 13.09.2016
Čítanosť: 4641
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share