Preskocit navigáciu

Generál Maxim sa stretol so zástupcami mimovládnych organizácií


Generál Maxim sa stretol so zástupcami mimovládnych organizácií

Už druhý krát v tomto roku inicioval náčelník Generálneho štábu OS SR stretnutie so zástupcami mimovládnych organizácii. Po marcovom stretnutí, sa obe strany opäť stretli 20. septembra v trenčianskom posádkovom klube.
Na úvod generál Maxim zhodnotil pokrok od ostatného stretnutia, kde zdôraznil potrebu nastavenia plánovitosti aj v tejto oblasti. "Všetkým nám ide o popularizáciu ozbrojených síl a ich činnosti na verejnosti. Na toto vynakladáme zdroje, ktoré však musíme vynaložiť účelne," uviedol v úvode generál Maxim. Plánovanie spoločných aktivít umožní čo najúčelnejšie využitie obmedzených zdrojov. Nastavenie tohto procesu generál Maxim považuje v súčasnosti za určitú ambíciu, pilotný projekt, je však rád že za toto obdobie je vidieť markantný pokrok.
V nasledujúcej časti sa zástupcovia organizácií zoznámili s plánovacím procesom na budúci rok ako aj s vyhodnotením roka prebiehajúceho. Tu mimoriadne rezonoval počet zabezpečených aktivít na verejnosti, len za prvých 8 mesiacov tohto roka, ako aj vynaložené prostriedky na ich zabezpečenie. Na záver prvej časti sa prítomní zoznámili s aktualizáciou Bielej knihy o obrane.
V záverečnej diskusii takmer všetci diskutujúci poďakovali za znovu naštartovanie procesu vzájomnej spolupráce a podpory. Zástupca zväzu vojakov SR odovzdal generálovi Maximovi pamätnú plaketu, ako prejav vďaky za pomoc pri organizácii medzinárodného výstupu na Kriváň, na ktorom sa tohto roku zúčastnil rekordný počet vojakov.


Generál Maxim sa stretol so zástupcami mimovládnych organizáciíGenerál Maxim sa stretol so zástupcami mimovládnych organizáciíGenerál Maxim sa stretol so zástupcami mimovládnych organizáciíGenerál Maxim sa stretol so zástupcami mimovládnych organizácií

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 21.09.2016
Čítanosť: 4813
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share