Preskocit navigáciu

NATO RUN 2016


NATO RUN 2016

V poslednú septembrovú nedeľu sa konalo v Budapešti medzinárodné športové podujatie s názvom „NATO RUN 2016“. V histórii tohto veľkolepého bežeckého sviatku sa ho príslušníci rezortu obrany SR zúčastnili druhý krát, pričom tento rok bola účasť a kvalita jednotlivých tímov na veľmi vysokej úrovni.
Organizátori podujatia pripravili pre vojakov, ako aj pre širokú športovú verejnosť podujatie, na ktorom si mohli zmerať sily na vzdialenosti 4 a 10 km, ako aj v súťaži štafiet, pričom celková účasť bola viac ako 2500 bežcov.
Vyvrcholením dňa bol štart preteku na 10km trojčlenných družstiev vojakov, pričom do výsledného poradia sa zarátavali len dva najlepšie dosiahnuté časy z každého národného tímu. Organizátori zabezpečili nádhernú trať uličkami v srdci historickej časti Budapešti s cieľom v hradnom komplexe. Ideálne bežecké počasie a davy divákov lemujúce členitú trať tak dotvorili úžasnú atmosféru tohto jedinečného podujatia.
Prvé miesto získali domáci reprezentanti, na druhom mieste sa umiestnil tím z Portugalska a tretí skončil Rumunský tím.
Tím ozbrojených síl SR v zložení mjr. Peter Sobek (SEKO MO SR), rtn. Marek Mockovčiak (PS OS SR) a rtm. Michal Ivančo (VzS OS SR) sa v tejto kvalitnej konkurencii 13. medzinárodných tímov umiestnil na 7. mieste, pričom zdolal aj silných súperov z Českej armády, Veľkej Británie, Rakúska atď.


NATO RUN 2016NATO RUN 2016NATO RUN 2016

Autor: mjr. Peter SOBEK , Foto: autor - Dátum: 04.10.2016
Čítanosť: 4830
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share